Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima Turističke zajednice i komunalnih tvrtki

Gradonačelnik održao sastanak s predstavnicima Turističke zajednice i komunalnih tvrtki

 

 

Gradonačelnik Željko Burić održao je danas radni sastanak s direktorom Turističke zajednice Dinom Karađolom, predstavnicima Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika Josom Smolićem i Draganom Slavicom te predstavnicima gradskih komunalnih tvrtki na temu priprema za  nadolazeću turističku sezonu.

 

Razgovaralo se o problemima koji  se učestalo pojavljuju u ljetnim mjesecima kada se u Šibeniku značajno povećava broj posjetitelja s naglaskom na promet, parkirne površine te zbrinjavanje komunalnog otpada.

 

„Cilj ovog sastanka je da spremni dočekamo turističku sezonu koja je pred nama. Šibenik je postao hit turistička destinacija te trebamo na vrijeme detektirati sve probleme s kojima smo se do sada suočavali i ne dozvoliti da nam se greške ponavljaju.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Novom vertikalnom prometnom signalizacijom turistički autobusi usmjeravat će se na  parkiralište na prostoru TEF-a kako bi se izbjegle prometne gužve u samom centru grada. Iskrcaj turističkih grupa bit će moguć na prostoru autobusnog kolodvora, ali ne i zadržavanje autobusa u tom dijelu grada.

 

Uzduž šibenske rive postavit će se novi usporivači prometa te će se uvesti nova prometna signalizacija kako bi se uspostavio red u promet u mirovanju na području Doca.

 

Gradska čistoća pojačat će učestalost odvoza komunalnog otpada u staroj gradskoj jezgri, a do početka turističke sezone postavit će se i dodatni „zeleni“ otoci za razdvajanje otpada. Također, Gradska čistoća preuzet će i odvoz otpadnog  papira s ciljem da se ubrza postupak njegovog uklanjanja, odnosno zbrinjavanja. -  zaključeno je na današnjem sastanku u Gradskoj upravi.

 

Joso Smolić, predsjednik Ceha ugostitelja i član Vijeća Turističke zajednice kazao je da su u Šibeniku ostvareni značajni pomaci na svim poljima te kako je povećanje smještajnih kapaciteta u gradu omogućilo i bolje poslovanje ugostitelja.

 

„Cilj nam je  stvoriti preduvjete za ostvarenje  kvalitetnijeg standarda i usluge u gradu, ali i  osvijestiti pravne subjekte i  naše sugrađane da samo zajedničkim trudom možemo postići uspjeh.“, rekao je Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika.

 

U narednom razdoblju planiran je niz tematskih sastanaka koji će obuhvatiti što veći broj tema s ciljem  pripreme za nadolazeću turističku sezonu.

  Objavljeno: 08.02.2018, 14:32h