Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik pozdravio polaznike ljetne škole 'Faust Vrančić'

 Gradonačelnik pozdravio polaznike  ljetne škole 'Faust Vrančić'

 

 

Gradonačelnik Željko Burić jutros je u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića pozdravio  polaznike Međunarodne  ljetne škole hrvatskog jezika i kulture 'Faust Vrančić' te im poželio ugodan boravak u Šibeniku.


„ Od svih potencijala koje razvijamo onaj ljudski je najvažniji, a upravo  poznavanje vlastite kulture i povijesti ostvaruje nas kao samosvjesne i kompletne osobe.“ , kazao je gradonačelnik.


Oko 40 –ak učenika srednjih škola iz Osijeka i Vukovara, zajedno s profesorima, sudjeluju u radu ljetne škole koja se održava na otoku Prviću. U okviru posjete gradu Šibeniku, obišli su katedralu sv. Jakova, tvrđavu sv. Mihovila, te samostan i muzej sv. Frane.


Događaj organizira Ogranak  Matice hrvatske iz Osijeka, pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i Šibenske biskupije.

 

Cilj škole je da polaznici  kroz akademska i terenska predavanja te  kreativne radionice svladaju  umjetničke, komunikacijske, socijalne i tehničke vještine, upoznaju lokalnu kulturu i prošire znanja o Faustu Vrančiću. Ujedno se obilježava i 400. godišnjica smrti  jedne od najglasovitijih osoba hrvatske znanstvene i kulturne povijesti.

 

 

  Objavljeno: 03.07.2017, 11:44h