Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik pozdravio učenike iz Islanda, Rumunjske i Poljske

Gradonačelnik pozdravio učenike iz Islanda, Rumunjske i Poljske

 

 

Gradonačelnik Željko Burić pozdravio je danas u Gradskoj vijećnici sudionike Erasmus+ projekta „Potreba suvremene informatičke tehnologije u podučavanju matematike i prirodnih znanosti (Euro-tik)“. Domaćin projekta je Osnovna škola Jurja Šižgorića, a u Šibeniku boravi osam nastavnika i 32 učenika iz Islanda, Rumunjske i Poljske.

 

„Erasmus program omogućio je učenicima različitih uzrasta ne samo stjecanje dodatnih znanja i vještina već i upoznavanje drugih zemalja, kultura i običaja. Vjerujem kako ćete sa svojim domaćinima, vršnjacima iz šibenske škole pobliže upoznati naš grad i njegovu bogatu kulturnu povijesnu baštinu te se vratiti svojim kućama puni dojmova.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Okupljenima se prigodnim riječima obratila ravnateljica OŠ „Juraj Šižgorić“ Ivana Rupić te koordinatorica Euro –tik projekta prof. Anita Polić. Međunarodna grupa u Šibeniku će boraviti do 23. ožujka.


Glavni cilj  Erasmus+ projekta  Euro-tik je poboljšati ishode učenja u matematici i prirodnim znanostima kroz izvannastavne aktivnosti i satove informatike te poticanje upotrebe suvremene informatičke tehnologije u podučavanju matematike i prirodnih znanosti kao i korištenje engleskog jezika u praksi.

 

Posjet Šibeniku druga je mobilnost u okviru projekta, sudionici su tijekom prošle godine posjetili grad Gorlice u Poljskoj. Projekt je započeo 1. rujna 2018. godine, a trajat će 24 mjeseca.

  Objavljeno: 18.03.2019, 13:33h