Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio Dječje gradsko vijeće

Gradonačelnik primio  Dječje gradsko vijeće

 

 

Dječja gradonačelnica Paula Mihaljević i dječje Gradsko vijeće Šibenika posjetili su danas gradonačelnika dr. Antu Županovića koji je, zajedno s zamjenikom Petrom Baranovićem i pročelnicom Odjela za društvene djelatnosti Živanom Podrug,  ugostio djecu u svom uredu.

Ovaj posjet tradicionalno se organizira u sklopu obilježavanja  „Dječjeg tjedna“ od 1. – 7. listopada,  kojim se želi ukazati na važnost djece kao članova društva, poticati dječje stvaralaštvo i skrenuti pozornost na probleme s kojima se djeca suočavaju. 

U posjet gradonačelniku došli su učenici 3 a Osnovne škole Jurja Dalmatinca zajedno s učiteljicom Melitom Pulić i predsjednicom „Društva naša djeca Šibenik“ Mirom Jušić.

Gradonačelnik je rekao kako je Šibenik grad djece i kako je važno opravdati taj epitet i voditi računa o kvaliteti života djece u gradu.

„Djeca trebaju učiti, ali i igrati se i baviti sportom na otvorenom, što nam omogućava topla mediteranska klima“, kazao je gradonačelnik i dodao da u tu svrhu Grad obnavlja i gradi igrališta u skladu sa svojim mogućnostima.

Djeca su gradonačelniku postavila mnogo pitanja vezanih za njegovu funkciju i rad; kako se to postaje gradonačelnik, uživa li gradonačelnik u svom poslu, osjeća li se važno, ali i neka pitanja koja se odnose na prednosti i mane funkcije gradonačelnika, kao voli li se dr. Županović voziti u limuzini, iscrpljuje li ga posao gradonačelnika i je li mu teško „izmišljati“ govore za televiziju, ima li tremu pred javni nastup…

Kako su sva djeca iz OŠ Jurja Dalmatinca koja se nalazi u gradskoj četvrti Crnica, tako je male Vijećnike najviše zanimao projekt plaže Banj na kojoj su se kupali cijelo ljeto. Pitali su gradonačelnika kako je došao na ideju izgradnje plaže, ali i što još planira učiniti da bi je poboljšao. Dali su mu i neke prijedloge poput postavljanja stijene za penjanje u more.

Na kraju, na pitanje tko želi biti gradonačelnik kad odraste, sve su ruke bile u zraku. 

  Objavljeno: 02.10.2012, 10:30h