Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio Dječje gradsko vijeće

Gradonačelnik primio Dječje gradsko vijeće

 

 

U povodu Dječjeg tjedna, što se ove godine obilježava od 7.-13. listopada, gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić i njegov zamjenik Nikica Penđer, primili su predsjednicu Društva naša djeca Šibenik Miru Jušić, prof., te novoizabrane članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječju gradonačelnicu Lanu Grbeša. Pored predstavnik DV-a, primanju su nazočili i učenici Dječjeg foruma pri OŠ Tina Ujevića sa svojom voditeljicom i učiteljicom Loredanom Huljev.

Djeca su gradonačelniku darovala knjigu „Da sam ja gradonačelnik/gradonačelnica…..sve bi bilo bolje za djecu, te poručila: „želimo uređeni dječji park na Šubićevcu, postavite više kontejnera za razvrstavanje otpada, pomozite nam da se popuni knjižni fond OŠ Tina Ujevića, uredite nam trim-stazu na Šubićevcu, napravite nam umjetnu planinu za penjanje u dvorani, izgradite nogostup od pruge do Mandaline…“. Gradonačelnik je djeci zahvalio na darovima te kazao: „S vašim prijedlozima se slažem i radit ćemo na projektima koji će vam omogućiti više zabave, više mogućnosti za učenje, ali i više sigurnosti u kretanju i zdraviji život. I ja sam bio dijete i razumijem vaše želje, a kao gradonačelnik Grada prijatelja djece činit ću sve da dokažemo kako tu titulu s pravom nosimo.“, kazao je gradonačelnik.


Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND).

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana i zato ove godine počinje u ponedjeljak, 7. listopada 2013. – Međunarodni dan djeteta, a završava u nedjelju, 13. listopada 2013.

  Objavljeno: 09.10.2013, 11:55h