Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio novog koncesionara šibenskog brodogradilišta

Gradonačelnik primio novog koncesionara šibenskog brodogradilišta

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima primio je danas novog koncesionara brodogradilišta Šibenik – predsjednika Uprave Iskra d.d. Dušana Šešoka i direktora Iskra brodogradilišta 1 d.o.o. Matiju Šešoka. Sastanku su nazočili i Roko Vuletić, predsjednik Uprave NCP Grupe te Čedo Petrina, ravnatelj Lučke uprave šibenik. Tema sastanka bili su planovi novog koncesionara te buduće investicije na području brodogradnje u Šibeniku.

 

„Iznimno nas je obradovala vijest što ste prepoznali perspektivu i velike mogućnosti razvoja šibenskog brodogradilišta. Grad Šibenik stoji vam na raspolaganju kao partner i suradnik u razvoju vašeg poslovanja i daljnjem širenju proizvodnje. Šibensko gospodarstvo se oporavilo i čini 30 posto u ukupnim prihodima, stoga nam je drago da se kontinuirano otvaraju mogućnosti za nove investitore.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić te predstavio projekte koji će se uskoro realizirati u blizini šibenskog brodogradilišta.

 

Predsjednik Uprave Iskra d.d. Dušan Šešok zahvalio se gradonačelniku na prijmu te istaknuo kako tvrtka ima velike ambicije u jačanju brodograđevne i remontne djelatnosti u Šibeniku kroz ulaganja u nove tehnologije.

 

„Želja nam je biti dugoročni strateški investitor te uspostaviti korektan odnos prema Gradu Šibeniku i svim našim poslovnim partnerima te zaposlenima.“, kazao je Šešok.

 

Podsjetimo, Ministarstvo mora pomorstva i infrastrukture sklopilo je sukladno odluci Vlade RH, početkom veljače Ugovor o prijenosu koncesije pomorskog dobra luke posebne namjene – brodogradilište Šibenik, s dosadašnjeg koncesionara NCP Remontno brodogradilište Šibenik u stečaju na novog koncesionara Iskra brodogradilište 1 d.o.o.

  Objavljeno: 13.02.2019, 14:18h