Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio sudionike predstave „Škrtičina“

Gradonačelnik primio sudionike predstave „Škrtičina“

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima primio je danas sudionike predstave „Škrtičina“ povodom iznimnog uspjeha na Dubrovačkim ljetnim igrama.

Ovom prigodom gradonačelnik Burić čestitao im je na iznimnom uspjehu, te iskazao ponos što je upravo jedna predstava Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku dobila tako visoke ocjene kritike i pohvale dubrovačke publike.

„Integritet, dignitet i ponos grada je upravo kultura,a Šibensko kazalište je svojim radom  to i opravdalo. Čestitam Vam i nastavite tako i dalje i imat ćete moju punu potporu“, izjavio je tom prigodom gradonačelnik Burić.

Ravnateljica HNK u Šibeniku Nera Gojanović Kljajić zahvalila se gradonačelniku na prijemu, a sudionicima predstave na upornosti i predanosti u ustrajanju da predstava živi na pozornici.

Uspjeh na Dubrovačkim ljetnim igrama je bio izniman; naime od 400 mjesta u gledalištu, u publici je bilo preko 600 posjetitelja, što su zabilježili i svi mediji. Osvrćući se na aktualna zbivanja u šibenskom kazalištu, glavni glumac predstave Joško Ševo komentirao  je kako nema institucije, pa tako i kazališta, u  kojem nema nekih problema; bilo da su to problemi u organizaciji, bilo u odnosu među zaposlenicima, odnosno zaposlenika s  vodstvom kuće. . No, ono što je bitno dodao je jest da se iza HNK u Šibeniku vide rezultati, kao što su mnogobrojne premijere, koprodukcije, pohvale i nagrade, a što je i jedino bitno za rad kazališta.

Gradonačelnik Burić još jednom im je zaželio mnogo uspjeha u daljnjem stvaranju, te potvrdio svoju podršku jer, kako je zaključio, grad to nikad nije bez svog kazališta.

  Objavljeno: 22.08.2013, 11:28h