Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik primio veleposlanika Kazahstana

Gradonačelnik primio veleposlanika Kazahstana

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas Nj. E. Tolezhana Barlybayeva  veleposlanika Republike Kazahstan u Republici Hrvatskoj  te Ivicu Pirića,  savjetnika Veleposlanstva  za ekonomska pitanja.

 

Barlybayev koji je na dužnosti veleposlanika od polovice 2017. godine predstavio je tijekom posjeta svoju zemlju i njezine gospodarske i druge mogućnosti. Ovu bivšu sovjetsku republiku i Hrvatsku veže, kazao je,  25 godina diplomatskih odnosa i mnoge povijesne sličnosti. Hrvatska je Kazahstanu, podsjetio  je Barlybayev, jedan od ključnih vanjskopolitičkih partnera, a na godišnjoj razini  trgovinska razmjena dviju država iznosi oko 317 milijuna eura. U tom kontekstu, kazahstanski veleposlanik predložio je i posjet  zainteresiranih poduzetnika s područja Kazahstana Šibeniku te susret sa predstavnicima grada Šibenika.

 

Gradonačelnik Burić, pak,  veleposlaniku i njegovom savjetniku predstavio je aktualne gradske projekte  te ih upoznao sa investicijskim potencijalima  šibenskog područja. 

 

- Transformacija Šibenika iz centra teške industrije u grad poduzetništva, visokog školstva, turizma, kulture  i gospodarstva te europskih standarda napretka činjenica je koja je oduševila naše goste. Zahvaljujem veleposlaniku Barlybayevu na posjeti koja je otvorila priliku za unapređivanje međusobnih veza,  jačanje prijateljskih odnosa, razmjenu informacija i stvaranje podloge za gospodarsku i drugu suradnju – kazao je gradonačelnik Burić.

 

  Objavljeno: 12.05.2020, 12:32h