Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Šibenika: Ponosan sam, Šibenik je prvi grad u Hrvatskoj koji je ustupio prostor otočnim proizvođačima

Gradonačelnik Šibenika:  Ponosan sam, Šibenik je prvi grad u Hrvatskoj koji je ustupio prostor otočnim proizvođačima

 

 

Jutros je u Šibeniku svečano otvoren prvi prodajni prostor udruženih proizvođača Hrvatskog otočnog proizvoda koji je Grad Šibenik ustupio klasteru na korištenje od 3 godine.

 „Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu; u prvom dijelu ljudima Udruge hrvatski otočni proizvod i godi mi čuti da smo mi u Šibeniku, u suradnji sa Šibensko-kninskom županijom, prepoznali važnost ove priče i prvi otvorili mogućnost otočanima da se predstave kroz svoje proizvode.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić, rekavši kako je, pored poduzetničkog duha  važno istaknuti i značaj očuvanja tradicije, koja će se, u ovom prostoru u središtu Šibenika, prezentirati javnosti na najbolji način.

 

Župan Goran Pauk svečano je otvorio prodajni prostor kupnjom jednog otočnog proizvoda- inćuna, te pozvao i ostale posjetitelje i slučajne prolaznike da kupe proizvod oznake HOP. „Veliko mi je zadovoljstvo što smo ustrajali u ovom projektu; pokrenuli smo razgovore s Poslovnim klasterom, s Gradom Šibenikom oko prostora, sufinancirali smo uređenje prostora, te ćemo i nadalje pomagati u razvoju otočne priče kroz promociju projekta financiranjem izrade internetske stranice.“.

 

Predsjednik Udruge Poslovni Klaster „HOP“ Ivan Nimaczahvalio je otočanima na odluci da na svom otoku ostanu i stvaraju, a posebno je zahvalio Šibensko-kninskoj županiji i Gradu Šibeniku na podršci: „U ovom malom prostoru srce je veliko; zato hvala svima koji su sudjelovali u ovako bitnom i dugotrajnom koraku za preživljavanje svih onih koji žive na otocima. Ovo je sretan trenutak za nas;  sanjali smo ga 7 godina i mi u Šibeniku moramo biti ponosni što smo u ovom prostoru udahnuli život otočnoj priči“.

 

 

HOP je 2014. godine imao 182 proizvođača sa 517 proizvoda sve skupa sa 20 otoka na razini RH i poluotoka Pelješca koji su dobili oznaku HOP-a, a većina njih je udružena u poslovni klaster.

  Objavljeno: 21.07.2015, 09:56h