Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio dobitnika Kiklopa Antonia Barišića

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić primio dobitnika Kiklopa Antonia Barišića

 

 

„Antonio u svojim medijskim nastupima uvijek ističe kako ovo nije samo njegova, nego nagrada i gradu Šibeniku, na čemu smo mu zahvalni,“ kazao je gradonačelnik uručivši laureatu danas prilikom prijema u Gradskoj upravi prigodne darove, travaricu sa šibenskom katedralom kao simbolom grada i najnoviji DVD o liku i djelu Dražena Petrovića, budući da je Antonio karijeru započeo kao sportski novinar.

Mladi laureat zahvalio je gradonačelniku potpisanim primjerkom svoje knjige kazavši kako je Šibenik njegova nepresušna inspiracija koja ga tjera da bude bolji i jači. „Šibenik je iznad svega i radnja mog  sljedećeg romana bit će smještena u našem gradu koji je nepresušan izvor inspiracije,“ kazao je mladi laureat.

Barišićev roman „Srest ćemo se opet“  odnio je nagradu u kategoriji  „Debitantska knjiga godine“, a progovara o onima za koje se obično kaže da su najveće žrtve rata: rođenima dovoljno rano da budu spremni za uniformu i dovoljno kasno da razumiju zašto se oko njih ruše ljudi, kuće i države. Priča je to o prijateljstvu Srbina i Hrvata u ratnom Šibeniku.

  Objavljeno: 20.12.2013, 09:36h