Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik zahvalio organizatorima božićno-novogodišnjih manifestacija u Šibeniku

Gradonačelnik zahvalio organizatorima božićno-novogodišnjih manifestacija u Šibeniku

 

 

Gradonačelnik Šibenika Željko  Burić danas je primio organizatore  blagdanskih manifestacija  te dočeka Nove godine u  gradu Šibeniku – Budi u Šibeniku 2015.

U Krešimirovom domu gradonačelnik Burić  sa suradnicima pozdravio je direktora TZ Grada Šibenika Dina Karađolu, izvršnog producenta Božićnih čarolija Željka Kolopera i voditelja  Artim produkcije Hrvoja Jelkovića te im zahvalio na izvrsno odrađenom poslu.

„Odradili ste sjajan posao i pokazali da Šibenik može biti izvrsna zimska  destinacija. Adventski sajam u Perivoju Roberta Visianija bio je pun pogodak i dobar temelj za ono što ćemo  uređenjem cijelog parka nadograđivati i naredne godine.  Broj posjetitelja na klizalištu do današnjeg dana prelazi 12 000, a to je najbolji dokaz uspjeha.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić. „Manifestacije koje smo organizirali nisu jednokratnog karaktera, mi stvaramo šibensku zimsku priču koja će zadovoljiti naše sugrađane, dati sadržaje mladima, a također i privući posjetitelje iz drugih gradova i svi koji imaju kvalitetne ideje dobrodošli su. Organizacija dočeka Nove godine bila je vrlo kvalitetna i u trenucima dok su drugi gradovi odgađali doček na otvorenom, šibenski Dolac je unatoč vremenskim neuvjetima ponudio  posjetiteljima odličnu atmosferu .“, zaključio je Burić, upućujući zahvalu organizatorima.

Pod motom Budi u Šibeniku 2015. organiziran je niz zabavnih sadržaja u okviru Adventskog sajma te tradicionalnih Božićnih čarolija. Kolo, Šibenska narodna glazba, zbor Laudantes, Ministri NR Bono, Fitualda, Gurmanske ćakule, Noćna utrka u organizaciji Društva sportske rekreacije Forca, Ski party samo su neki od događaja koji su uveseljavali Šibenčane u predblagdanskom i blagdanskom peridu.

„Ove godine smo proširili aktivnosti  Božićnih čarolija te smo uz svečano otvaranje na Metrizama, manifestacije  u samom gradu i u Perivoju Roberta Visianija te u Gradskoj knjižnici i Kazalištu obuhvatili i obilazak rubnih gradskih četvrti.“, rekao je izvršni producent Božićnih čarolija Željko Koloper Keke.

„Prošlogodišnja organizacija dočeka Nove godine uvijek će mi ostati posebna jer ona predstavlja šibensku priču sa šibenskim bendovima koji su dobili svoje zasluženo mjesto, a ove godine Dubioza kolektiv je pokazala zašto je odabrana. Pričalo se o svemu osim o tome koliko je teško bilo dovesti Dubiozu u Šibenik. Nismo kreirali glazbeni događaj koji će privući mase i iza njega ne ostane ništa, naša strategija je dugoročna, a ova godina je pokazatelj da idemo prema cilju.“, rekao je voditelj Artim produkcije Hrvoje Jelković.

Dino Karađole, direktor ureda TZ Grada Šibenika istaknuo je i da su u novogodišnjoj noći popunjeni gradski smještajni kapaciteti. „ U boljim vremenskim uvjetima, ugostitelji bi postigli bolju zaradu, no na to nismo mogli utjecati. „ rekao je Karađole.

Pročelnica  UO za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić  osvrnula se na klizalište koje radi punim kapacitetima i pokazalo se kao atraktivna zimska destinacija. „ Jutarnji termini koje je Grad zakupio za sugrađane bili su popunjeni u punom dnevnom kapacitetu s brojem od 250 djece, što je do današnjeg datuma 5750 djece. U poslijepodnevnim komercijalnim terminima usluge je koristilo oko 6500 osoba. Također, i broj posjetitelja i osoba u pratnji korisnika klizališta bio je velik.“, kazala je pročelnica Žurić, naglasivši i da nije bilo težih povreda ni padova te da se izvrsnim pokazao spoj klizališta i Adventskog sajma.

Gradska uprava, Turistička zajednica, Leon trade agencija i Artim produkcija napravili su dobar posao- rečeno je na današnjem primanju gradonačelnika Burića i dali su poleta za još kvalitetniju i bolju  buduću organizaciju zimske kulturne i zabavne scene Šibenika.

  Objavljeno: 09.01.2015, 10:16h