Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić čestitao 150. rođendan HNK Šibenik

Gradonačelnik Željko Burić čestitao 150. rođendan HNK Šibenik

 

 

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku svečano je otvoreno na današnji dan, 29. siječnja 1870. godine. Povodom 150. godišnjice rada, šibenska kazališna kuća u obljetničkom mjesecu siječnju upriličila je bogat program.  Održan je niz  glazbeno-scenskih sadržaja za sve uzraste -izložbe, koncerti, gostujuće predstave, večeri poezije, itd…

 

S početkom u 20 sati na kazališnim daskama večeras će biti upriličena predstava „Iskrica“ Teatra Erato, a uoči samog početka čestitku u povodu 150 godina djelovanja kazališne djelatnosti u Šibeniku uputit će gradonačelnik Željko Burić.

 

„Hrvatsko narodno kazalište, naš hram kulture, ponos je grada Šibenika. Koliko je  važno našim sugrađanima svjedoči činjenica da su   kazališnu zgradu prije 150 godina vlastitim sredstvima izgradili upravo Šibenčani.  Brojne generacije odrasle su uz šibensko kazalište, na njegovim daskama ili kao vjerna publika. Neizostavan dio ove naše kulturne ustanove je i  Međunarodni dječji festival koji je i u prošlosti i danas Šibenik otvarao svijetu te nas uz maštu i kreativnost učio prihvaćati različitost.U ovoj obljetničkoj godini šibenske kulture kada slavimo 150. rođendan kazališta i jubilarni 60. MDF, svim kazališnim djelatnicima, sadašnjim i bivšim, te svima koji su svojim angažmanom pridonijeli radu HNK u Šibeniku iskreno čestitam i od srca zahvaljujem.“, kazao je gradonačelnik Burić.

 

Čestitku će, uoči početka predstave „Iskrica“, uputiti i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak.

 

 

  Objavljeno: 29.01.2020, 08:26h