Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić čestitao MDF-ovcima na izvrsno odrađenom poslu

Gradonačelnik Željko Burić čestitao MDF-ovcima na izvrsno odrađenom poslu

 

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Jakova Bilića zajedno sa suradnicima koji su bili direktno angažirani na kreiranju i izvedbi ovogodišnjeg  programa Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku te im čestitao na izvrsno odrađenom poslu.

„Unatoč uvjetima pandemije i brojnim preprekama koje su nastale kao njena posljedica, uspjeli ste organizirati odličan Festival s međunarodnim predznakom i na tomu vam hvala. MDF je festival  nacionalnog ugleda i želja nam je da se u punom sjaju vrati njegova živost. Nema šibenskog djeteta koje na neki način nije uključeno u aktivnosti festivala i stoga s punim pravom mogu reći da je izuzetno bitan svim našim sugrađanima“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ravnatelj kazališta Jakov Bilić istaknuo je kako je tijekom dva tjedna trajanja festivala odrađeno oko 80-ak programa u kojima je nastupilo oko 730 izvođača. Organizirane su 33 radionice sa oko  600 polaznika. Tisuće djece svakodnevno je bilo uključeno u neke od niza  aktivnosti festivala. Festival je otvoren gostovanjem kazališta iz Španjolske, a zatvorila ga je plesna predstava talijanskog kazališta.

Na sastanku je zaključeno kako već sada slijedi priprema za idući, 62. MDF.

 

  Objavljeno: 12.07.2021, 14:04h