Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić obišao prihvatilište za beskućnike

Gradonačelnik Željko Burić obišao prihvatilište za beskućnike

 

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, u pratnji ravnatelja Caritasa Šibenske biskupije Miljenka Jukića, obišao je danas prostore prihvatilišta za beskućnike u Ulici braće Polić u Šibeniku.

 

Nakon što je u siječnju 2014. godine prihvatilište otvoreno, čime je Grad Šibenik po prvi put sustavno riješio pitanje smještaja beskućnika, ovih su dana završeni građevinski radovi u potkrovlju objekta koje može prihvatiti dodatan broj korisnika.

 

„Grad Šibenik svake godine iz proračuna izdvaja 100 tisuća kuna za ovaj projekt, a možemo slobodno kazati kako smo, u suradnji s Caritasom, potrebitim ljudima omogućili ne samo toplo mjesto za prenoćište već organiziranu skrb. Podigli smo standard i uvjete boravka beskućnika u Šibeniku, a danas smo ovdje kako bi donirali kompletnu kuhinju za potkrovlje objekta.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Prihvatilište trenutno zbrinjava 10 korisnika, dok su potrebe, osobito u ovim hladnima danima i veće. 

 

„Prema podacima kojima raspolažemo još je šest beskućnika na području našeg grada. Uređenje potkrovlja prihvatilišta u završno je fazi, nedostaje nam oprema za sanitarni prostor, stoga bih svakako pozvao donatore da nam se priključe. Novac nam nije prioritet, već potrebni materijal i namještaj.“, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Caritasa Miljenko Jukić dodajući kako je inspekcija Ministarstva socijalne skrbi i mladih šibensko prihvatilište za beskućnike ocijenila najboljim u Hrvatskoj po uvjetima skrbi osoba koje su, stjecajem životnih okolnosti, ostale bez krova nad glavom.

 

 

  Objavljeno: 13.01.2017, 10:39h