Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić primio mlade šibenske srebrne košarkaše

Gradonačelnik Željko Burić primio mlade šibenske srebrne košarkaše

 

 

„Ponosni smo na našu šibensku dicu Domagoja i Tonija i želim iskoristiti ovu priliku da im čestitam u ime Grada Šibenika na osvojenim medaljama. Ovo finale Europskog košarkaškog prvenstva do 20 godina još je jedna sjajna priča hrvatskog sporta i potvrda nevjerojatnog sportskog nacionalnog talenta. Na svima nama je da našim mladim i talentiranim sportašima osiguramo uvjete da svoje rezultate ostvaruju na razini državnih i međunarodnih natjecanja“, poručio je gradonačelnik Šibenika Željko Burić mladim srebrnim košarkašima. 

 

U Gradskoj upravi danas je organiziran prijam mladih košarkaša GKK Šibenik Tonija Nakića i Domagoja Šarića koji su u dresu hrvatske juniorske reprezentacije postali viceprvaci Europe. Nakić i Šarić dali su važan doprinos u osvajanju srebrne medalje na Europskom košarkaškom prvenstvu do 20 godina koje se održalo u Njemačkoj, a ispred Grada Šibenika primio ih je gradonačelnik Burić.

 

„Sretni smo i ponosni što smo uzeli srebrnu medalju na Europskom prvenstvu, pogotovo jer nas se nazivalo izgubljenom generacijom hrvatske košarke. Bili smo motivirani, prošli smo sjajne pripreme i igrali smo jedni za druge. Otišli smo na prvenstvo u Njemačku kao anonimci, a vratili smo se kao viceprvaci“, rekao je Toni Nakić. Na njegovu izjavu nadovezao se i Domagoj Šarić izjavivši kako je njihova generacija uvijek imala talent i ove godine su svoj potencijal i ostvarili. „Pokazali smo svima da znamo i možemo i zato smo ostvarili sjajan rezultat“, zaključio je Šarić.

 

Toni Nakić i Domagoj Šarić su među najtalentiranijim pojedincima GKK Šibenik te su njihovi uspjesi i potvrda dobrog rada omladinskog pogona kluba. Iako mladi već su postali integralni dio seniorske momčadi kluba s Baldekina koja od 20. kolovoza započinje sa pripremama za novu sezonu Prve hrvatske košarkaške lige - „Premijer lige“.

 

 

  Objavljeno: 27.07.2018, 12:39h