Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić u Gradskoj vijećnici ugostio svjetske pisce kratkih priča

Gradonačelnik Željko Burić u Gradskoj vijećnici ugostio svjetske pisce kratkih priča

 

 

U povodu početka održavanja  Festivala europske kratke priče, u Gradskoj vijećnici je danas upriličeno primanje za pisce, sudionike festivala.

Piscima su dobrodošlicu poželjeli  predstavnici Županije i Grada na čelu s gradonačelnikom dr. Burićem.

„Zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti u našem predivnom gradu koji se spominje davne 1066. godine. Za one koji ne znaju, Šibenik je prvi imenovani izvorni hrvatski grad. Za nekoliko dana otvorit ćemo ljetnu pozornicu na tvrđavi sv. Mihovila, a otvorenje će pratiti točno 1066 gledatelja. Nadahnuti, kakvi jeste, možete o tome napisati i kratku priču“,pozvao je  pisce gradonačelnik i poželio im  ugodan boravak u Šibeniku.

 

13. festival europske kratke priče održava se od 1. do 6. lipnja u Zagrebu i Šibeniku, a organizira ga Hrvatsko društvo pisaca. Šibenski program ostvaren je u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske Šibenik i Gradom Šibenikom.

 

U srijedu 4. lipnja, brazilski pisciJoão Paulo Cuenca, Ana Paula Maia, Paula Parisot, João Anzanello Carrascoza u Muzeju grada Šibenika predstavit će „Dosje suvremene brazilske priče“. Predstavljanje počinje u 19,00 sati.

U srijedu i u četvrtak, od 20,30 sati, na Maloj loži će pisci sa svih strana svijeta čitati Priče sa svih strana svijeta.

  Objavljeno: 04.06.2014, 14:25h