Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić u posjetu Skopju

Gradonačelnik Željko Burić u posjetu Skopju

 

 

Gradonačelnik Željko Burić u službenom je posjetu gradu Skopju gdje se danas susreo s tamošnjim gradonačelnikom Petrom Šilegovim. Na sastanku dvojice gradonačelnika nazočili su direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, diplomat i član udruge Hrvatsko-makedonska tangenta Ljupčo Arsovski te predstavnici Zajednice Hrvata u Makedoniji.

 

„Grad Šibenik s Makedonijom njeguje izvrsne odnose posredstvom udruge Hrvatsko-makedonska tangenta koja svake godine na otoku Zlarinu organizira međunarodne književne susrete te ugošćuje brojne makedonske književnike. Vjerujem kako i na drugim poljima  ima prostora za jačanje suradnje, a ovi susreti svakako će otvoriti nove mogućnosti.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

 

Izaslanstvo Grada Šibenika, u sklopu posjete Skopju sastalo se i sa direktorom Agencije za promociju turizma Ljupčom Janevskim, koji je istaknuo kako je makedonskim turistima Šibenik  atraktivna destinacija.

 

„Zadnjih godina u kontinuitetu bilježimo porast broja turističkih dolazaka i broja noćenja. More i sunce su samo dio naše ponude, kvalitetni sadržaji, kulturna baština, prirodne ljepote, eno i gastro ponuda su  aduti za stvaranje cjelogodišnjeg turizma na šibenskom području.“, kazao je direktor TZ grada Šibenika Dino Karađole.

 

U sklopu posjete Skopju planiran je obilazak  tamošnjeg Kliničkog centra i Sveučilišta American College (UACS)  te  susret s rektorom Marjanom Bojadzijevim.

 

Također, delegacija Grada Šibenika održat će sastanak s direktorom Agencije za iseljenike Nikolom Šalavarinovim te potpredsjednikom makedonske vlade i ministrom unutarnjih poslova Oliverom Spasovskim, a posjetit će i makedonski Parlament gdje će se susresti sa zastupnikom i predstavnikom Hrvatske zajednice u Republici Sjevernoj Makedoniji Rubinom Zemonim.

 

U Kulturno-informativnom centru u Skopju u utorak, 15. listopada nazočit će koncertu šibenskih kantautora koji također borave u Skopju u organizaciji Hrvatsko-makedonske tangente koju vode Milena i Sašo Georgievski.

  Objavljeno: 14.10.2019, 13:42h