Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradonačelnik Željko Burić uputio brzojav sućuti u povodu smrti fra Mate Topića

Gradonačelnik Željko Burić uputio brzojav sućuti u povodu smrti fra Mate Topića

 

 

U povodu smrti fra Mate Topića, upravitelja samostana sv. Lovre u Šibeniku i bolničkog kapelana, koji je preminuo u nedjelju 27. prosinca 2020. godine gradonačelnik Željko Burić uputio je brzojav sućuti biskupu Šibenske biskupije mons. Tomislavu Rogiću te provincijalu Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marku Mrši. 

"Dirnut viješću o smrti fra Mate Topića, upravitelja samostana sv. Lovre i bolničkog kapelana, duboko suosjećam sa svećeničkom zajednicom Šibenske biskupije i zajednicom Provincije Presvetog Otkupitelja.

Našeg fra Matu koji je svojim primjerom živio Evanđelje zadržavajući teološku dubinu i franjevačku jednostavnost, pamtit ćemo po neumornom pastoralnom radu i bezbrojnim djelima dobrote i plemenitosti.

Šibenskom puku ostat će u sjećanju kao uzorni mali brat i veliki čovjek. Vama oče biskupe, oče provincijale, franjevačkom redu, svećenicima, redovnicama i vjernicima Šibenske biskupije koji su ga poznavali, poštovali i voljeli  upućujem iskrenu sućut.

Gradonačelnik Željko Burić"

Fra Mate Topić preminuo je  u 68. godini života, 50. redovništva i 42. svećeništva u Šibeniku u nedjelju 27. prosinca 2020. godine.

Sprovodni obredi održat će se u utorak 29. prosinca 2020. u 14.00 sati na gradskom groblju u Šibeniku (Kvanj). Sv. misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u 15.00 sati u crkvi Sv. Ante u Šibeniku (Šubićevac)

  Objavljeno: 28.12.2020, 10:30h