Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradska čistoća redovito čisti Grad-građani pridržavajmo se Odluke o komunalnom redu

Gradska čistoća redovito čisti Grad-građani pridržavajmo se Odluke o komunalnom redu

 

 

Komunalno redarstvo Grada Šibenika, i Gradska čistoća d.o.o. podsjećaju građane, u ova iznimno sušna vremena, na obvezu pridržavanja Odluke o komunalnom redu, naročito u dijelu koji se odnosi na držanje kućnih ljubimaca, kao i onečišćavanja javnih gradskih površina. Naime, u jeku turističke sezone, stalnim ophodnjama na terenu, ali i dojavama građana, utvrđeno je kako su pojedine ulice u staroj gradskoj jezgri onečišćene, što stvara lošu sliku o gradu ali i o nama-građanima.

Komunalno redarstvo pojačalo je ophodnje na terenu, a Gradska čistoća čini sve napore kako bi se Grad čistio predviđenom dinamikom koja se, prema riječima direktora Stipe Tomičića, poštuje i redovito kontrolira. Da podsjetimo:

Program pranja obvezuje Gradsku čistoću na pranje javnih površina i to : strojno (auto-cisternom), perilicom i ručno 104 radna dana, tijekom ljetne sezone. Ulice u gradu ( cijeli Dolac, obala i glavna prometnica od „Kronjinog magazina“ do Vidika) peru se svaku večer osim subote. Pranje se izvodi na način da perilica pere Kalelargu, ručno se pere Zagrebačka i i Kalelarga, kao čitava stara jezgra .

Butu Haralda Bilinića, pothodnike i stubište kraj ex. Slobodne plovidbe po planu se pere jedanput tjedno, ali u sezoni su i te lokacije pojačane te se peru 3-4 puta tjedno.

Pranje se vrši i uz pomoć crijeva koja se priključuju na hidrante na čemu su angažirana tri djelatnika na trinaest lokacija:

  1. Na staroj ribarnici kod crkve
  2. Riva – preko puta topova
  3. Riva – Nasuprot zgrade županije
  4. Gorica – Trg Pučkih kapetana između broja 8-10
  5. Krešimirov Dom
  6. Na vrhu Starog pazara početak ul. Fausta Vrančića
  7. Kod. Sv. Ivana – Zagrebačka ulica
  8. Kod Pravoslavne crkve i ex Radio Šibenika
  9. Kod Medulića – ul. Kralja Tomislava 17
  10. Ispod ex. Alpe – ul. Kralja Tomislava 17
  11. Kod fontane – Stari pazar
  12. Kod Getaldusa – Na početku kalelarge
  13. Nasuprot Lučke kapetanije.

    „Iz popisa hidranata razvidno je koliku površinu obuhvaćamo. Čitava stara gradska jezgra je obuhvaćena ručnim pranjem. Nerijetko, van rasporeda i programa pranja, vršimo izvanredna pranja po potrebi.“, kaže rukovoditelj Higijenskog sektora Gradske čistoće d.o.o. Neven Periša.

  Objavljeno: 20.07.2012, 10:03h