Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradsko izaslanstvo u Poljskoj obišlo tvornicu gdje se proizvode niskopodni autobusi za Šibenik

Gradsko izaslanstvo u Poljskoj obišlo tvornicu gdje se proizvode niskopodni autobusi za Šibenik

 

 

Izaslanstvo Grada Šibenika i poduzeća Gradski parking posjetilo je poljski grad Starchowice kako bi obišli tvornicu MAN, gdje je pri kraju proizvodnja prva dva niskopodna autobusa namijenjena javnom gradskom prijevozu.  

„Riječ je o novim autobusima na dizel pogon koji ima elemente hibrida koje kupujemo u okviru projekta ‘Povećanje integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika – povećanje broja putnika u javnom prijevozu’. Ova prva dva autobusa u prepoznatljivim crno-narančastim bojama su u voznom stanju i pri samom kraju izrade, no svih 11 će doći u Šibenik početkom ljeta, a počet će voziti šibenskim ulicama na jesen“, kazao je zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika Danijel Mileta koji je predvodio delegaciju u Poljskoj.

Dodao je da je nabava autobusa vrijedna oko 21 milijun kuna, a dio projekta, koji EU sufinancira sa 85 posto sredstava predviđena, je i mobilna aplikacija za kupnju karata kao i info-oprema za uređenje 17 autobusnih stajališta te studija za unapređenje javnog prijevoza.

Podsjetimo, gradska uprava je prošle godine pokrenula otvoreni postupak velike nabave 11 novih autobusa s petogodišnjim održavanjem i dugogodišnjim jamstvom, za potrebe javnog autobusnog prijevoza na ukupno sedam gradskih linija u Šibeniku. Niskopodni autobusi dužine 12 metara omogućiti će lak ulazak osoba s otežanom pokretljivošću, kao i olakšan ulazak osobama u invalidskim kolicima, te će biti u njima biti dostupna mjesta za roditelje s kolicima za djecu. Visoke su razine opremljenosti i norme EURO6, čime će se ostvariti privlačnost njihova korištenja, ali i pozitivan utjecaj na klimu i okoliš, s obzirom da će zamijeniti postojeće autobuse koji trenutno prometuju na tim linijama, a niže su EURO norme.

 

 

  Objavljeno: 09.03.2022, 08:57h