Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradu Šibeniku dodijeljena prestižna svjetska PR nagrada za projekt Hodajući kolegij

Gradu Šibeniku dodijeljena prestižna svjetska PR nagrada za projekt Hodajući kolegij

 

 

Pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika Ana Gojanović Rakić sinoć je u Johannesburgu primila Golden Award for Excellence (GWA), prestižnu nagradu Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) za projekt Hodajući kolegij gradonačelnika Grada Šibenika Željka Burića i to u kategoriji za odnose s javnošću u javnom sektoru. Dodjela se održala u sklopu IPRA-inog svjetskog kongresa, a projektu je ovo već drugo značajno priznanje struke nakon što je 2014. godine osvojio Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ). Gojanović Rakić nagradu je uručila  Amybel Sanchez, predsjednica IPRA-e.

„Hodajući kolegij omogućio nam je da u suradnji s našim sugrađanima još lakše identificiramo i rješavamo probleme koje ih muče u njihovim četvrtima. Ovakav vid direktne komunikacije doprinosi i transparentnosti rada naše gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i medijima te sam uvjerena kako je svjetska struka upravo ovo prepoznala kao najveću vrijednost ovog projekta. Sa sigurnošću mogu reći da je ova nagrada još je jedan dokaz da se u Šibeniku radi na pravi način,“ rekla je pročelnica Ureda gradonačelnika Grada Šibenika Ana Gojanović Rakić koja je ujedno i nositeljica projekta i autor prijave za GWA.

Objasnila je i kako građani Šibenika tijekom hodajućeg kolegija ulaze u otvorenu komunikaciju s gradonačelnikom i zaposlenicima šibenske Gradske uprave, postavljaju im pitanja i daju svoje prijedloge za poboljšanje njihove životne sredine. „Kroz ovu smo praksu poboljšali i našu internu komunikaciju te povećali učinkovitost rada šibenske lokalne samouprave“, zaključila je Gojanović Rakić.

Projekt predstavlja zaokret u odnosu lokalne šibenske vlasti prema građanima, gradu i njegovim dnevnim problemima jer se komunalni problemi uočavaju i rješavaju odmah na terenu, kroz aktivno i otvoreno sudjelovanje vlasti, gradskih službi i zainteresiranih javnosti. Izlaskom iz ureda, hodanjem, odnosno obilaskom, uz razgovor o gradskim problemima i istovremenim davanjem naloga o izvršavanju zadataka, ispred medija i građana, povezuje se svaki segment posla u komunalnoj problematici.

IPRA je vodeća međunarodna udruga za odnose s javnošću, osnovana prije 60 godina s ciljem uspostavljanja i očuvanja standarda i etičkih normi u struci. IPRA Golden Awards for Excellence (GWA), u svijetu odnosa s javnošću poznata i kao PR Oscar, dodjeljuje se za izuzetnost u upravljanju odnosima s javnošću u nizu različitih kategorija još od 1990. godine, a ove godine su imali rekordni broj prijava, čak 447 iz čitavog svijeta. Na jučerašnjem kongresu i gala večeri sudjelovalo je nekoliko stotina članova i delegata IPRA-e iz 80 zemalja iz čitavog svijeta.

Dodatne informacije možete pronaći putem sljedećih poveznica:

http://bit.ly/1L1EFyH
http://bit.ly/1Itw2tG
http://bit.ly/1B1LCgs
http://bit.ly/1S3PFNz

  Objavljeno: 29.09.2015, 11:57h