Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradu Šibeniku i ove godine petica za transparentnost proračuna

Gradu Šibeniku i ove godine petica za transparentnost proračuna

 

 

Šibenik je, prema istraživanju Instituta za javne financije, i ove godine ocijenjen najvišom ocjenom – „peticom“ za otvorenost proračuna te je time svrstan na listu najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj.

 

„Grad Šibenik svojim je građanima omogućio potpuni uvid u proračunske prihode i rashode. Važno nam je da s planom investicija i ulaganja bude upoznat svaki građanin Šibenika jer je posrijedi upravljanje našim zajedničkim sredstvima. Ponosan sam što smo i ove godine ocijenjeni najvišom ocjenom i što je Šibenik u ovom, iznimno važnom, segmentu među najboljima u Hrvatskoj.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Institut za javne financije predstavio je danas u Zagrebu rezultate trećeg ciklusa istraživanja pod nazivom „Transparentnost proračuna lokalnih jedinica“ koje je provedeno na svih 576 županija, gradova i općina u Republici Hrvatskoj. Istraživanjem je analizirana te ocijenjena transparentnost (otvorenost) svih lokalnih proračuna u Republici Hrvatskoj.

 

Transparentnost podrazumijeva potpune, točne, pravovremene i razumljive informacije o proračunu i omogućuje kontrolu prikupljanja i trošenja javnog novca.

 

Objavljivanjem rezultata istraživanja Institut za javne financije želi ukazati na važnost proračunske transparentnosti kojom se poboljšava komunikacija i povjerenje građana u lokalne vlasti, ali i potiče odgovornost lokalnih vlasti.

 

Detaljni rezultati istraživanja svih 576 lokalnih proračuna dostupni su putem interaktivne karte koja prikazuje stanje u svakoj lokalnoj jedinici.

 

 

  Objavljeno: 04.07.2017, 14:14h