Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradu Šibeniku međunarodna kulturno turistička nagrada za projekt JU Tvrđava kulture

Gradu Šibeniku međunarodna kulturno turistička nagrada za projekt JU Tvrđava kulture

 

 

Grad Šibenik za projekt Javna ustanova u kulturi Tvrđava kulture Šibenik osvojio je međunarodnu kulturno turističku nagradu „Plautilla“, plaketa sa zlatnim znakom. 

 

Nagrada se dodjeljuje u kategoriji „Povijesni grad“ gradovima ili ustanovama koji su se  značajnim aktivnostima istaknuli u zaštiti i obnovi kulturno povijesne baštine , a bit će dodijeljena  u okviru 3. međunarodnog kongresa povijesnih gradova koji se održava od 21. do 24. ožujka 2017. godine u Solinu.

 

„Drago nam je što je Grad Šibenik osvojio još jedno priznanje i to ono za ustanovu koju smo osnovali kako bi što kvalitetnije upravljala našim najznačajnijim kulturnim i turističkim atrakcijama, tvrđavama. Ovo je ujedno i priznanje našim tvrđavama, sv. Mihovil i Barone, zbog kojih čitav svijet dolazi u Šibenik“, istaknuo je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Tvrđava Barone, u kategoriji „Najbolji turistički proizvod“, osvojila je nagradu „Plautilla“, plaketu sa brončanim znakom, za kvalitetnu i kreativnu interpretaciju kulturno povijesne baštine.  

 

„Svojim radom, Tvrđava kulture Šibenik podiže svijest  o očuvanju i vrednovanju spomeničkog i kulturnog nasljeđa, autohtonih lokacija i tradicije, ali isto tako i pomnim planiranjem, osmišljavanjem te organizacijom brojnih kulturnih i turističkih programa stvara pozitivni potencijal Šibenika i šibenskog područja. Na tragu iznimnih rezultata, svakodnevno podižemo ljestvicu i težimo ostati vodeća kulturna i turistička atrakcija u Dalmaciji. Ova nagrada je još jedna potvrda da smo zahvaljujući kvaliteti sadržaja kojeg pružamo stvorili pozitivan image i kod stručne javnosti.“, istaknula je Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

 

Gradu Šibeniku i JU Tvrđava kulture nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti kongresa u četvrtak 23.ožujka 2017.

 

 

Međunarodna kulturno turistička nagrada „Plautilla“za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda na 3. međunarodnom kongresu povijesnih gradova dodjeljuje se prvi put. 

  Objavljeno: 14.03.2017, 13:58h