Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Gradu Šibeniku odobrena sredstva za nabavu vozila za prikupljanje otpada u straoj gradskoj jezgri

Gradu Šibeniku odobrena  sredstva za nabavu vozila za prikupljanje otpada u straoj gradskoj jezgri

 

 

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević uručio je, danas u Šibeniku, Odluku o dodjeli sredstava kapitalne pomoći gradonačelnicima gradova i načelnicima općina Šibensko-kninske županije. „Ovo današnje uručivanje Odluke nije promocija Ministarstva, već upravo pokazatelj koliko vi, lokalni čelnici, zajedno s vašim timovima, radite za dobrobit gradova i općina i na tome vam čestitam!“, kazao je ministar Kuščević.

Gradu Šibeniku odobreno je 120.000,00 kuna za projekt nabave vozila za prikupljanje i odvoz otpada u svrhu poboljšanja komunalnog standarda u staroj gradskoj jezgri Šibenika. Prikupljanje i odvoz otpada na području stare gradske jezgre otežano je zbog uskih i teško pristupačnih uličica. Vozilo koje Grad trenutno koristi tehnološki je zastarjelo, često se kvari što predstavlja financijski teret Gradu a higijensko-sanitetski problem stanovništvu jer zamjenskog vozila nema. Nabava novog i tehnološki poboljšanog modela vozila ključna je za učinkovito obavljanje usluga prikupljanja i odvoza otpada iz stare gradske jezgre i centar Šibenika održao čistim, a kvaliteta života, rada i poslovanja podigla na višu razinu.

Općini Biskupija odobren je projekt sanacije  i modernizacije nerazvrstanih  cesta , Općini Civljane projekt sanacije  nerazvrstanih cesta na području naseljia Leko, Batice, Vukovići, Barišići, Gargente, Preočani-Vranješi, Ivetići, Novoselci, Milkovići i Đurđevići), Gradu Drnišu  projekt uređenja i održavanja nerazvrstane ceste Lišnjak-groblje sv. Ilije i izradu projektne dokumentacije za  izgradnju tržnice na malo, Općini Ervenik projekt modernizacije nerazvrstane ceste Ervenik – Žegar, Općini Kijevo projekt uređenja okoliša groblja, Općini Kistanje projekt nabave jednog  mobilnog reciklažnog dvorišta tj. kontejnera  i jednog rabljenog  kamiona, Gradu Kninu projekt uređenja nerazvrstanih cesta na području grada Knina, Općini Pirovac projekt nabave pontona za privez plovila u luci otvorenoj za javni promet u Pirovcu, Općini Promina za izvođenje radova na modernizaciji javne rasvjete u Oklaju, Općini Ružić projekt održavanja groblja i uređenja nogostupa i staza unutar groblja, Gradu Skradinu projekt izgradnje mrtvačnice na groblju, Općini Unešićprojekt uređenja i sanacije nerazvrstanih cesta.

 

Gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić zahvalio je ministru i ministarstvu što je prepoznalo važnost ovih projekata za lokalne zajednice: „U ime svih mojih kolega gradonačelnika gradova i načelnika općina naše županije  zahvaljujem ministarstvu na podršci, te se nadam da će ovakvih susreta biti još, jer projekata ima, na njihovoj pripremi se radi i očekujemo i nadalje da nas pratite.“, kazao je Burić.

  Objavljeno: 01.07.2016, 11:59h