Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

HNK Šibenik ugostit će KMD Dubrovnik, HNK Osijek i HNK Mostar

HNK Šibenik ugostit će KMD Dubrovnik, HNK Osijek i HNK Mostar

 

 

Hrvatsko narodno kazalište Šibenik u četvrtak 15. listopada u 18:00 i 21:00 sati ugostit će gradsko kazalište Marina Držića Dubrovnik, koje će izvesti predstavu Antona Pavloviča Čehova „Prosidba“.

Jednočinke Čehova potentan su kazališni materijal , duhovite, životne, s dramskim situacijama koje su iznimno zanimljive za glumačku i redateljsku interpretaciju, a njegovi „junaci“ jedno misle, drugo govore, treće rade, brbljaju gluposti, životi im protječu u znaku trivijalnosti i upravo su nam zbog toga bliski već više od stoljeća.

 

U četvrtak 22. listopada u 18:00 i 21:00 sati gostovat će Hrvatsko narodno kazalište Osijek s predstavom Davora Špišića „Žene u crvenom“.

Riječ je o gorko-slatkoj komediji čiji su glavni likovi umirovljena stjuardesa Tamara i njezina kćer Nora u raljama zelenaškog bankarstva. Davor Špišić je jedno od najbritkijih pera hrvatske kazališne scene, višestruko nagrađivani prozaist, dramatičar i scenarist, miljenik kritike i publike, sjajan dramski autor te višestruki dobitnik nagrade Marin Držić.

 

Hrvatsko narodno kazalište iz Mostara gostovat će u HNK Šibenik u četvrtak 5. studenog u 18:00 i 21:00 sati, a izvest će predstavu Woodyja Allena „Sviraj to ponovno, sam“. Njegov specifičan humor i vječna težnja da se bavi muško- ženskim odnosima u čijem je središtu nespretni i smušeni intelektualac, glavni je sastojak njegovih scenarija i drama, kao velikog i neiscrpnog rezervoara koji je uvijek dostupan za nova scenska čitanja.

 

Za sve predstave pretplatnici A i B, umirovljenici, invalidi i studenti imaju 20% popusta, a ulaznice se mogu odmah kupiti na Internet stranici „https://www.mojekarte.hr“.

 

  Objavljeno: 12.10.2020, 10:44h