Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hodajući kolegij gradonačelnika Šibenika na Jadriji

Hodajući kolegij gradonačelnika Šibenika na Jadriji

 

 

Na poziv predsjednika gradske četvrti  Jadrija , Zorana Belamarića,  predstavnici gradske vlasti na čelu s gradonačelnikom Burićem  obišli su danas ovu gradsku četvrt . Zbog specifičnosti problematike gradske četvrti Jadrija koja se velikim dijelom nalazi na pomorskom dobru , hodajućem kolegiju se pridružio i župan Goran Pauk s pročelnicom županijskog Upravnog odjela za pomorstvo, promet i otočni razvoj Jadrankom Fržop.

„Drago mi je da smo zajedno izašli na teren i to na našu Jadriju i evo mogu sada i potvrditi kako ću, temeljem inicijative Grada Šibenika, na jednoj od slijedećih sjednica Županijskoj Skupštini predložiti da se Gradu šibeniku prenese ovlast koncesioniranja kabina. Ta je ideja već spomenuta na jednom od naših zajedničkih sastanaka, a sada je prilika da to i potvrdim.“, kazao je župan Goran Pauk.

Predstavnici Grada i Županije obilazak Jadrije su započeli na neuređenom  odlagalištu otpada , koje nagrđuje sami ulaz u mjesto. Lokalno stanovništvo ovo odlagalište muči  već godinama  budući da i među mještanima ima nesavjesnih odlagača otpada. Gradonačelnik je obećao rješavanje ovog problema do početka turističke sezone.

„Ovaj prostor će do ljeta biti ograđen i osvijetljen, a uvest ćemo i video nadzor. Na taj način ćemo moći sankcionirati sve one koji svojom nesavjesnošću nagrđuju prostor u kojem žive“, kazao je gradonačelnik.

Predstavnici gradske četvrti žale se i na problem urbanizacije naselja dio kojeg je na prostoru pomorskog dobra, a dio na prostoru Hrvatskih šuma. „Budući da se gradska vlast nije u mogućnosti samostalno riješiti ovaj problem, o njemu će se raspravljati na zakazanom sastanku s predstavnicima Hrvatskih šuma u Zgrebu“, kazao je zamjenik gradonačelnika Daniel Mileta.

Plaže na Jadriji ostaju, naravno, otvorene za opću upotrebu, gdje će Grad brinuti o njihovoj čistoći i čuvanju, dok restoran, kao čvrsti objekt, traži koncesiju i Županija će istu raspisati čim se pojavi zainteresirani koncesionar.“, kazala je pročelnica Jadranka Fržop, te pojasnila kako su i bungalovi kod lanterne posebna tema, s obzirom da prostorno-planski nisu nikada bili tretirani.

Osim rješavanja problema  prepoznatljivih  jadrijskih  kabina, uskoro će na red doći i drugi gorući problemi ove gradske četvrti. Derutni bungalovi koji se ne spominju u prostornom planu i koji  nagrđuju sliku mjesta bit će uklonjeni,  a uskoro se kreće i u postupak stvaranja pravnih uvjeta za određivanje statusa koncesionara nad sportskom lučicom.

  Objavljeno: 19.03.2014, 13:01h