Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hodajući kolegij na Meterizama: rješavat ćemo problem po problem u ovoj četvrti

Hodajući kolegij na Meterizama: rješavat ćemo problem po problem u ovoj četvrti

 

 

„Problem Meteriza star je 45 godina, toliko dugo se nije sustavno radilo i sad se očekuje da se preko noći riješi sukob radničkog naselja koje se počelo razvijati u novi gradski kvart. Na licu mjesta vidjeli smo sustavnu nebrigu ranijih gradskih vlasti, a koje su se vodile kriterijem: nije to središte, nego periferija“- rekao je gradonačelnik Željko Burić tijekom jutrošnjeg hodajućeg kolegija u Meterizama. 

Kolegij je krenuo od škole u Metrizama, potom ulicom Put Gvozdenova,bivšom stambenom zonom Šibenka, zatim ulicom Put kroz Meterize do ulice Put Jurasa i 113. šibenske brigade

„Problemi su veliki te iziskuju  puno novca, ali i rješavanje pravne regulative. Obzirom na mogućnosti rješavat ćemo problem po problem, rekao je gradonačelnik Burić izdvojivši dječje igralište u Jurasima kao jedan od prioriteta, sitne komunalne popravke te početak čišćenja imovinsko-pravnih odnosa što će biti realizirano kupnjom ili zamjenom terena.

Uočena je i potreba za popravcima na dječjem te na nogometnom igralištu, oštećenja javne rasvjete te potreba za čišćenjem i sređivanjem prostora koji su u državnom vlasništvu.“ Grad će evidentirati prostore, poslati vlasnicima sa zahtjevom da ih očiste i zaštite od daljnje devastacije, a ukoliko to ne naprave, očistit će ih Grad i poslati im račun“- obećao je Burić.

U hodajućem kolegiju kroz Meterize sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, pročelnica za društvene djelatnosti Mirjana Žurić, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Miro Lucić te  pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović-Rakić, a dočekali su ih predstavnici gradske četvrti Meterize s predsjednikom Novicom Ljubičićem.

  Objavljeno: 19.02.2014, 12:39h