Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hodajući kolegij na Žirju

Hodajući kolegij na Žirju

 

 

Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić sa suradnicima održao je danas hodajući kolegij na otoku  Žirju. S problematikom otoka upoznao ga je predsjednik MO Željko Šižgorić  i ostali članovi odbora.

Na Žirju je među prioritetnim projektima, koji su od vitalne važnosti za stanovništvo, otvaranje trgovine koja bi radila kroz čitavu godinu, a ne samo u ljetnim mjesecima kao što je to do sada bio običaj.  Naime, za prijedlog prostora buduće trgovine predložena je stara škola, koja je u vlasništvu Grada. Grad bi dao potencijalnom investitoru prostor na upravljanje, a kako je riječ o dvokatnici, u prostoru stare škole, osim trgovine, moguće je otvoriti ugostiteljski objekt ili pak turistički sadržaj.

Na prijedlog Mjesnog odbora obnovit će se i Stari put koji je dotrajao, a  bitna je spona  između uvale Muna, gdje je trajektno pristanište i središta mjesta. Put, dužine 800 metara  star je  preko 50 godina, a idući tjedan bit će napravljen troškovnik obnove kako bi se krenulo sa sanacijom. Jedna od potreba otoka je i dječje igralište, te je Grad ponudio površinu u svom vlasništvu, u blizini muzeja na otvorenom u uvali Muna. Međutim, tijekom Hodajućeg kolegija, nekolicina otočana izrazila je svoje nezadovoljstvo položajem igrališta, zbog blizine prometnice. Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta savjetovao im je da pronađu alternativnu lokaciju za dječje igralište, te da idućeg tjedna pismeno pošalju svoj prijedlog na adresu Grada.

Hodajući kolegij završen je u muzeju Domovinskog rata na Žirju, gdje je kratko predavanje o značenju otoka Žirja u obrani Grada i Hrvatske održao bivši branitelj i ujedno predsjednik MO Željko Šižgorić.  „Takvu vrijednost, treba prepoznati i pokazati svima i domaćim i stranim turistima, kolika je važnost i vrijednost otoka Žirja u Domovinskom ratu.“, rekao je gradonačelnik Burić.

  Objavljeno: 01.04.2015, 14:27h