Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hodajući kolegij u Crnici

Hodajući kolegij u Crnici

 

 

Gradonačelnik Željko Burić  i zamjenik Nikica Penđer sa suradnicima danas su obišli gradsku četvrt Crnica.  Hodajući kolegij krenuo je od osnovne škole Jurja Dalmatinca u obilazak problematičnih točaka ovoga dijela Šibenika.

„Crnica kao gradska četvrt uglavnom obiteljskih kuća nema adekvatan prostor za vrtićki i predškolski smještaj djece. Dječji vrtić smo Crnici obećali i to obećanje ćemo ispoštovati “- rekao je gradonačelnik Burić, ukazujući pri tom na problematiku imovinsko -pravnih  odnosa, tj. otkupa parcela, kao preduvjetu narednim radnjama- izradi idejnog, a potom i izvedbenog projekta dječjeg vrtića.

Prometna nereguliranost i divlje parkiranje problem je križanja ulica Stipe Ninića i  Kornatske ulice - ukazali su predstavnici tamošnje Gradske četvrti. Vozači se parkiraju na neobilježena parkirna mjesta s obje strane ulice što stvara potpuni prometni čep, te onemogućava normalno prometovanje ulicom i prolaz vozila prilikom hitnih intervencija. Iz Upravnog odjela za komunalnu djelatnost predloženo je polaganje stupića uz rub prometnice koji će onemogućiti parkiranje te zaštiti pješake u prometu.

Naredni tjedan započet će se s rješenjem problematike ulica Ante Trlaje Antića i Ive Ninića Ivasa u Njivicama. Na mjestu gdje je planiran spoj ovih ulica i jednostavniji pristup glavnoj prometnici  je privatna parcela s obiteljskom kućom, a ovaj problem će biti riješen izgradnjom stepeništa iz pravca gornje ulice prema donjoj.

Hodajući kolegij prošao je i ulicama Nova  VII i Nova VIII koje nemaju adekvatnu komunalnu infrastrukturu. U tijeku je prikupljanje potrebne dokumentacije za ove ulice, a  gradonačelnik Željko Burić pozvao je ovom prilikom  građane na suradnju u rješavanju imovinsko - pravnih odnosa koji su najčešće glavna kočnica u realizaciji.

„Stavljanjem u funkciju zemljišta TEF-a ova gradska četvrt će postati izuzetno atraktivna, a građane molimo da nam pomognu u rješavanju njihovih komunalnih problema“, zaključio  je Burić.

Predstavnici Mjesnog odbora Crnice planirali su i obilazak još nekoliko lokacija koje trebaju djelomičnu ili kompletnu rekonstrukciju, što će biti tema nekog od narednih hodajućih kolegija.

  Objavljeno: 06.05.2014, 13:18h