Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hrvatska se prisjeća žrtava Vukovara i Škabrnje

Hrvatska se prisjeća žrtava Vukovara i Škabrnje

 

 

 Hrvatska se danas, 18. studenog, prisjeća tužne obljetnice stradavanja Vukovara i Škabrnje. Prije točno 28 godina hrvatski grad Vukovar, nakon višemjesečnih teških borbi i opsade duge 87 dana, pao je u ruke srpskih okupatora. Istovremeno, domaći pobunjeni Srbi, uz pomoć snaga Jugoslavenske narodne armije, počinili su masakr u Škabrnji.

Gradonačelnik Željko Burić u sklopu komemorativnog programa u Škabrnji kod središnjeg križa na Spomen obilježju zapalio je svijeću u znak sjećanja na sve žrtve Domovinskog rata, a posebice poginule civile i branitelje u Vukovaru i Škabrnji.

U herojskom gradu Vukovaru u Koloni sjećanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja Vukovara sudjeluje pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Miro Lucić.

Nakon sudjelovanja u Koloni sjećanja, izaslanstvo Grada Šibenika će, s ostalim visokim izaslanstvima i gostima Grada Vukovara, položiti cvijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru te se pokloniti svim braniteljima i civilima koji su dali svoj život za Domovinu.

  Objavljeno: 18.11.2019, 09:35h