Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hrvatske ceste i Grad Šibenik nastavljaju s novim prometnim investicijama

Hrvatske ceste i Grad Šibenik nastavljaju s novim prometnim investicijama

 

 

„Nakon što su na čvoru Meterize uklonjeni semafori te se već vide obrisi dvaju suvremenih rotora i nadvožnjaka, s Hrvatskim cestama ozbiljno smo počeli razgovarati o idućim prometnim investicijama u našem gradu. Grad Šibenik na sebe je preuzeo rješavanja pitanja prometa u mirovanju, izgradnjom podzemne garaže na Poljani koja kreće na jesen, dok ćemo u suradnji s Hrvatskim cestama nastaviti raditi na prioritetnim projektima koji će riješiti dugogodišnje prometne probleme u Šibeniku.“, kazao je danas gradonačelnik Željko Burić nakon održanog radnog sastanka s predstavnicima Hrvatskih cesta.

 

Gradonačelnik Željko Burić održao je danas radni sastanak s direktorom Hrvatskih cesta d.o.o. Josipom Škorićem i suradnicima na temu ulaganja Hrvatskih cesta s prezentacijom Prostorno-prometno-građevinske studije cestovne mreže državnog značenja na širem području grada Šibenika koja je usklađena s prostorno-planskom regulativom grada Šibenika. Studiju je izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

 

Prezentacija je obuhvatila rješenja prometne problematike u gradu Šibeniku, a istaknuti su projekti izgradnje čvora Njivice i čvora Rokići u Šibeniku, potom izgradnja obilaznice Brodarica, te drugog kolnika uz državnu cestu D8 od Šibenskog mosta do Brodarice.

 

„Zapostavljenost grada Šibenika u odnosu na državne ceste dovela je do zagušenosti prometa na šibenskom području što nastojimo promijeniti na način da zajedničkim dogovorom s Gradom Šibenikom utvrdimo sljedeće prioritetne projekte. “, kazao je direktor Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić.

 

Po završetku sastanka, predstavnici Grada Šibenika i Hrvatskih cesta obišli su radove na rekonstrukciji čvora Meterize, investiciji vrijednoj 13,3 milijuna kuna bez PDV-a koju financiraju Hrvatske ceste. Prilikom obilaska gradonačelnik Burić i direktor HC-a Škorić iskazali su zadovoljstvo viđenim.

 

 

Tijekom ljetne sezone na čvoru Meterize će biti uspostavljena privremena regulacija prometa, a završetak radova predviđen je na jesen.

  Objavljeno: 30.05.2017, 15:39h