Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hrvatski narod se prisjeća obljetnice stradanja Grada heroja

Hrvatski narod  se prisjeća obljetnice stradanja Grada heroja

 

 

U Vukovaru se danas obilježava 26.obljetnica stradanja hrvatskog Grada heroja. Središnji program „Dana sjećanja na Žrtvu Vukovara 1991.-2017.“ započeo je jutros prigodnim programom ispred vukovarske bolnice, a potom je formirana Kolona sjećanja koju predvode hrvatski branitelji Vukovara i članovi obitelji poginulih, ubijenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja.

Izaslanstvo Grada Šibenika predvođeno zamjenikom gradonačelnika Paškom Rakićem položit će cvijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru te se  pokloniti   svim braniteljima i civilima koji su dali svoj život za domovinu.

Sudjelujemo u mimohodu sjećanja na Žrtvu Vukovara 1991. godine,  na križnom putu vukovarskih branitelja i svih Vukovaraca. Vukovar je tada pao, ali je Hrvatska pobijedila. Posebno emocionalno smo doživjeli posjet vukovarskoj Općoj bolnici i  Muzeju gdje je  prikazan način zbrinjavanja teških ranjenika te neljudski uvjeti u kojima su tada preživljavali. Iz Žrtve Vukovara je rođena hrvatska sloboda,  a doprinos Grada heroja  se nikada ne smije zaboraviti. Danas je Hrvatska nedjeljiva i jedinstvena, a  Žrtva Vukovara nije uzaludna. Iskoristimo to jedinstvo za napredak i razvoj naše domovine.', rekao je zamjenik gradonačelnika Rakić.

Današnje obilježanje stradanja Grada heroja nastvit će se i svetom misom zadušnicom te molitvom odrješenja za sve poginule branitelje i civile koji su položili život za domovinu.

 Hodom u koloni sjećanja danas se obilježava i 26.obljetnica stradanja Škabrnje u Domovinskom ratu, gdje će također biti položeni vijenci kod Spomenika masovne grobnice poginulim hrvatskim braniteljima i civilima te ispred Križa poginulim hrvatskim braniteljima na Groblju sv. Luke.

  Objavljeno: 18.11.2017, 11:50h