Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ iz Markuševeca nastupa večeras u Šibeniku

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ iz Markuševeca nastupa večeras u Šibeniku

 

 

U ponedjeljak, 31. srpnja 2023. na trgu Ivana Pavla Šubića I ( ispred zgrade Županije ) u 20,00 h nastupit će Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ iz Markuševeca koje je na turneji po Dalmaciji povodom 100. godišnjice osnutka. Hrvatsko kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Markuševec osnovano je davne 1923. godine i neprekidno djeluje i danas te ove 2023. slavi svojih 100 godina postojanja i djelovanja.

Društvo broji oko 150 aktivnih članova, raznih uzrasta od 3 godine do 73, u tri sekcije, folklorna, tamburaška i zbor, te na taj način svojim djelovanjem njeguje hrvatsku baštinu i čuva identitet kako svoga kraja, tako i ostalih dijelova Hrvatske. Nađu se tako zajedno i unuk i djed, i kćer i majka,  na nastupima, isprepliću se generacije.

Cijela 2023. godina rada Društva je u ozračju proslave velike i značajne obljetnice djelovanja. HKUD „Prigorec“ odlikovan je za svoj rad, promicanje hrvatske kulturne baštine u zemlji i inozemstvu, Poveljom Republike Hrvatske 2019. godine.

Za kraj ove slavljeničke godine predviđen je svečani koncert u Velikoj dvorani KD Vatroslav Lisinski.

Pozivamo Šibenčane i goste da pogledaju atraktivni nastup čuvara kulturne baštine Prigorja - sjeverozapadnog kontinentalnog dijela naše domovine .

  Objavljeno: 31.07.2023, 09:13h