Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Humanitarnom izložbom slika za pomoć udruzi „ Kamenčići“ započelo Kulturno ljeto Krapanj- Brodarica

Humanitarnom izložbom slika za pomoć udruzi „ Kamenčići“ započelo Kulturno ljeto Krapanj- Brodarica

 

 

 

U Muzeju uljari sv. Lovre Krapanj sinoć je otvorena humanitarna izložba slika od čije prodaje je prihod namijenjen za pomoć Udruzi s intelektualnim teškoćama Šibensko- kninske županije „Kamenčići“.

Akciju je kupnjom slike svjetski poznatog krapanjskog umjetnika Ante Bergama podržao Grad Šibenik, a krasit će upravo nove  prostore „Kamenčića“ kojima uređenje tek predstoji.

„ Nadam se da će ova plemenita akcija imati dobar odaziv jer je Kamenčićima svaka pomoć dobro došla, a ujedno koristim priliku pozvati  gospodarske subjekte s područja Šibenika i cijele županije da kupnjom slika pomognu Udruzi u  uređenju prostora koji su nedavno dobili na korištenje od Grada Šibenika.“, rekao je u prigodi otvorenja gradonačelnik Željo Burić.

Predsjednica udruge „Kamenčići“ Sonja Ninić Ševo zahvalila se na donaciji, a nakon izložbe na Krapnju bit će organizirana  i aukcijska prodaja slika u prostoru „Kamenčića“.

Okupljene uzvanike, lokalne pjesnike, šibenske Šuštine te članove KUD-a Spužvar,  koji su izveli prigodni glazbeni repertoar pozdravio je i Joško Bačelić, predsjednik TZ Krapanj- Brodarica koja je ujedno i organizator sinoćnjeg događanja.

U Muzeju uljari sv. Lovre izložene su slike Vladimira Mihovića Mihe, Ante Bergama, Borisa Vacka, Mijata Marića, Dragana Jelavića, Dubravke Rahtman, Vande Barković, Branka Budimira, Milice Krčmar, Maje Tončić, Sonje Šarunić i Saše Gubijana, nastale na ranije organiziranim likovnim kolonijama na Zlarinu.

  Objavljeno: 06.06.2016, 08:57h