Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

I ove godine tradicionalne Međunarodne dječje igre na Kapriju

I ove godine tradicionalne Međunarodne dječje igre na Kapriju

 

 

U petak i subotu, 7. i 8. kolovoza  održat će se Međunarodne dječje igre koje okupljaju djecu iz Hrvatske, ali i iz  svih krajeva svijeta. Ove godine svoje snage će odmjeriti  sedamdesetak mladih iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Francuske, U.S.A. i Velike Britanije i to u nogometu, balotama, natjecanju u skakanju u vrećama, nošenju jaja u žlici, te povlačenju konopa.

Nakon igara odvija se program pjevanja, recitiranja i plesa pod imenom 'Pokaži što znaš', nakon čega će uslijediti podjela diploma svim sudionicima, kao i podjela nagrada najboljima.

Roditelji pri obveznoj prijavi uplaćuju kotizaciju od 30 kuna,a djeca dobivaju pizzu,sokove i sladoled, kao i zajedničku fotografiju.

Likovna radionica i natjecanje u balotama počinje u petak u 18 sati, a sutradan u isto vrijeme počinje likovna radionica nakon koje će uslijediti natjecanje, te proglašenje najboljih.

Inače, igre se održavaju već desetak godina, a organizira ih udruga Baščovjek, mještani ugostitelji otoka Kaprije uz podršku Upravnog odjela za društvene djelatnosti  grada Šibenika.  

Također, bez obzira na igre, radovi djece nastali u likovnim radionicama izlažu se na par mjesta u selu i uljepšavaju ga par tjedana svojim slikama drvenih ostataka mješovitih oblika koje je more obradilo.

 

 

  Objavljeno: 06.08.2015, 08:55h