Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

I Šibenik dio rute Nikola Tesla EV Relly Croatia 2016.

I Šibenik dio rute  Nikola Tesla EV Relly Croatia 2016.

 

 

 

Pedesetak  električnih vozila u petak, 03. lipnja od 20,00 sati  bit će  izloženo na šibenskoj rivi u sklopu projekta  Nikola Tesla EV Relly Croatia 2016. 

Relly se održava već treću godinu za redom, a krenuo je 01. lipnja iz Rovinja. Ruta obuhvaća prolazak kroz Poreč, centralnu Istru, Opatiju, potom nastavlja kretanje prema NP Paklenica i dolazi u Šibenik, odakle će nastaviti kretanje prema NP Krka , Smiljanu, Plitvičkim jezerima uz završni finish na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

 Nikola Tesla EV Relly Croatia je prvi relly isključivo električnih vozila u ovom dijelu Europe koji postavlja infrastrukturu i povezuje turizam i ekologiju u pomno osmišljeni projekt.

Ruta obilazi najzanimljivije hrvatske turističke  lokacije i prirodne ljepote  te  ujedno predstavlja “Zelenu električnu turističku magistralu“. Hrvatska izvrsnost i hrvatski proizvodi uz turističku ponudu i postavljanje punionica na turistički atraktivnim lokacijama, glavne su odrednice projekta.

 Sudionici relija su gosti iz europskih i nekih prekomorskih zemalja, domaći i strani e-mobilisti, poduzetnici i turisti.

Završna svečanost proglašenja pobjednika  uz obilježavanje 160 godina od rođenja Nikole Tesle održat će na cilju, na zagrebačkom Trgu  bana Josipa Jelačića.

 

  Objavljeno: 02.06.2016, 10:33h