Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

I Šibenik je dio najveće volonterske akcije na svijetu

I Šibenik je dio najveće volonterske akcije na svijetu

 

 

World Wildlife Fund (WWF) - svjetska nevladina organizacija za zaštitu prirode osmu godinu za redom organizira Sat za planet Zemlju (Earth Hour), najveću volontersku akciju na svijetu.

Cilj ove akcije je osvijestiti stanovnike planeta o resursima koje trošimo. „WWF sa Satom za planet Zemlju već osam godina nastoji tamom probuditi građane svijeta i ukazati im da je zadnji tren da poduzmemo nešto kako bismo zaustavili prekomjerno trošenje Zemljinih resursa“, kazala Petra Boić Petrač, voditeljica ove inicijative u Hrvatskoj.

Globalnom projektu u kojem je prošle godine sudjelovalo više od 5000 gradova i mjesta iz 157 zemalja svijeta pridružit će se i Šibenik! Posljednje subote ovog mjeseca,  29. ožujka, u 20:30 sati ugasit će se javna rasvjeta na šibenskoj rivi, od mula Krke do veslačkog kluba.

„ Dio smo  svjetske  manifestacije koja na simboličan način ukazuje na potrebu očuvanja okoliša. Grad Šibenik radi i na konkretnim projektima vezanim uz ovu temu te ćemo modernizirati javnu rasvjetu primjenom mjera energetske učinkovitosti  i zaštite od svjetlosnog onečišćenja, sredstvima  dijelom ostvarenim kroz Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Riječ je o  930.750,00 kuna, što je 40% sredstava od ukupne vrijednosti projekta u iznosu od 2.326,875,00 kuna.  Postojeću dotrajalu rasvjetu u glavnim gradskim ulicama zamijenit ćemo natrij- rasvjetom. Do sada je rasvjeta modernizirana u Bosanskoj ulici, a preostaju  dionice  u Ulici Kralja Zvonimira do Poljane, zatim u Ulici Stjepana Radića od Poljane do Vidika, u Ulici Ivana bana Josipa Jelačića, duž Obale Palih omladinaca, Obale dr. Franje Tuđmana, u Ulici Antuna Mihanovića, kroz Brodaricu -duž magistrale D8  i u  Ulici 8. dalmatinske udarne brigade na Vidicima“ – rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

Pozivamo sve sugrađane da se u akciji  sat za planet Zemlju  pridruže milijunima ljudi širom svijeta i na sat vremena ugase svijetla u svojim domovima!

 

 

  Objavljeno: 20.03.2014, 11:59h