Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

I Šibenik obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

I Šibenik obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju

 

 

I Šibenik se ove godine uključio u obilježavanje Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju, koji petu godinu za redom organizira Klub roditelja nedonoščadi Palčići.

U svim većim gradovima diljem Hrvatske ljubičastim svjetlom, koje je simbol prijevremeno rođene djece i dana na koji se obilježava svjesnost o prijevremenom rođenju, osvijetlit će se  građevine koje simboliziraju određeni grad.

Danas od 16,00 sati ljubičastim svjetlom zasvijetlit će katedrala sv. Jakova, a na okupljanje su pozvani su i svi roditelji šibenskih Palčića.

„Podržavamo ovu inicijativu roditelja da se obilježi dan malih junaka koji se od prvih dana rođenja bore za život. Palčići imaju svoje podružnice u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Čakovcu, Splitu i Rijeci, te će osvijetliti svoje reprezentativne građevine, a  današnja inicijativa osvjetljenja katedrale sv. Jakova prilika je roditeljima Palčića da razmjene svoja iskustva.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer.

Hrvatski Klub roditelja nedonoščadi Palčići član je EFCNI-e, European Foundation for the care of Newborn Infants, a Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju obilježava  se  17.studenog.

  Objavljeno: 17.11.2014, 13:46h