Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

iCat na milanskom Svjetskom tjednu poduzetništva

iCat na milanskom Svjetskom tjednu poduzetništva

 

 

U Milanu je u tijeku drugi dan Global Entrepreneurship Week u čijem radu sudjeluju i predstavnici Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, predvođeni pročelnikom Matijom Bumbakom. Na Svjetskom tjednu poduzetništva predstavlja se i projekt iCat, ekonomski samoodrživog broda koji, uz podršku šibenskog gradskog odjela, traži partnerstvo u daljnjoj realizaciji.

„Zadovoljni smo interesom za ovaj šibenski projekt, a podršku su nam dali i ministar poduzetništva i obrta Godran Maras s kojim smo se sastali u Milanu, kao i s njegovom pomoćnicom Zdenkom Lončar i generalnom konzulicom Republike Hrvatske u Milanu Ivom Pavić. Održali smo i nekoliko sastanaka s mogućim partnerima na projektu i optimistični smo što se tiče budućnosti iCat-a. S nama je, naravno, i direktor  iCat-a Tomislav Uroda čiji projekt se naslanja na Intermodal, ali i na strategiju razvoja Šibenika kao zelenog grada.“, kazao je Matija Bumbak.

Pregovore s partnerima jutros su, pored Bumbaka, vodili i Ivana Bujas-Rupić i Krešimir Kovač iz šibenskog Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj.

 

Naime, Svjetski tjedan poduzetništva, što se ove godine od 16. do 19. ožujka održava u Milanu, omogućit će prekograničnopovezivanje poduzetnika i njihovih projekata i ideja, a inovacijama pronalazak puta k realizaciji. Prvi Svjetski tjedan poduzetništva održan je 2009 u Kansas Cityju uz sudjelovanje poduzetnika iz 60 zemalja, dok je 2. okupljanje održano  u Dubaiju. U Shangaiju je održan Svjetski tjedan poduzetništva 2011, u Liverpoolu 2012., Rio de Janeiro je bio domaćin 2013, a Moskva 2014. s preko 150 zemalja sudionica. U vrlo kratkom vremenu, Global Entrepreneurship Week je prerastao u interdisciplinarno okupljanje start up tvrtki  iz cijelog svijeta i mjesto na kojem poduzetnici, investitori, znanstvenici, lideri i političari rade zajedno kako bi ideje pretvorili u stvarnost, sve u cilju ekonomskog rasta.

  Objavljeno: 17.03.2015, 13:51h