Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

III Manifestacija “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”

III Manifestacija “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji”

 

 

Pod pokroviteljstvom Predsjednika RH, Ministarstva poljoprivrede i Šibensko-kninske županije, u organizaciji Udruge dalmatinskih uljara i suorganizaciji Udruge senzornih analitičara Šibenik „Olea“ , Zavoda za javno zdravstvo Šibenik i PSS održati će se III Manifestacija “Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji” 14. prosinca u 13 sati u hotelu Olympia Vodice.

 

Manifestacija, kojoj je ŽK Šibenik jedan od većih sponzora, održava se treću godinu, a za cilj ima okupljanje, prezentiranje i educiranje maslinara i uljara, te svih zaljubljenika u masline i maslinovo ulje. Ove godine pristiglo je i ocijenjeno 270 uzoraka ulja iz RH i inozemstva, te će najbolji među njima dobiti priznanja i nagrade.

 

U sklopu manifestacije održati će se predavanja : dipl.ing.agr. Božena Beljan „Pravilnik o dopunskoim dijelatnostima u poljoprivredi i mjere ruralnog razvoja u sektoru maslinarstvo“, dipl.ing.agr. Gordana Kožarić-Silov „Štetočinje u maslinicima u sezoni 2013.“ , mr.sc. Lada Bičak „Nacionalni plan održive uporabe pesticida“, ing.agr. Damir Buntić „ Kako napraviti izvoz maslinovog ulja, potrebna dokumentacija“, dipl.ing.preh.teh. Maja Jukić-Špika „Čuvanje maslinovog ulja nakon berbe“, dr.sc.Željko Prgomet „Praćenje dozrijevanja sorata maslina zbog optimalnog vremena branja”, dr. Ivica Vlatković „Utjecaj maslinovog ulja na zdravlje ljudi“

 

 

U 19.30 sati na svečanoj večeri uz glazbu predviđena je dodjela zahvalnica, plaketa, medalja i nagrada.

  Objavljeno: 13.12.2013, 09:23h