Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

iNavis –Pomorski inovacijski centar u Šibeniku

iNavis –Pomorski inovacijski centar u Šibeniku

 

 

Pomorski inovacijski centar iNavis zajednički je norveško – hrvatski projekt.

Nalazi se na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Mandalini koji je Vlada RH ustupila Gradu Šibeniku na korištenje.

iNavis je osnovan kao rezultat suradnje Grada Šibenika i norveškog Ministarstva vanjskih poslova, a cilj ovog projekta  je da se na jednom mjestu okupe i povežu hrvatske i norveške tvrtke i institucije iz pomorskog sektora te da se da se podrži razvoj novih proizvoda, usluga i tvrtki koje vežu svoju djelatnost uz more i pomorstvo.

Također, iNavis, kroz poslovne veze i partnerstva okupljenih aktera, omogućava hrvatskim i šibenskim tvrtkama izlazak na međunarodno tržište i lakše povezivanje s mogućim partnerima, kao savjetodavna, institucionalna i financijska podrška.

Zajedno s Gradom Šibenikom, iNavisom upravlja tvrtka u norveškom vlasništvu CroNoMar.

Vladi Kraljevine Norveške za ovaj je projekt izdvojila 20 milijuna norveških kruna, a Grad Šibenik uložio je oko
pet milijuna kn u obnovu zgrade centra.

Osnivanjem iNavisa potaknut je razvoj šibenskog gospodarstva i otvaranje novih atraktivnih radnih mjesta što će našim stručnjacima omogućiti da se u svojoj struci zaposle u svom gradu.


U iNavisu se očekuje otvaranje 80 – 100 novih radnih mjesta za visoko obrazovane mlade ljude i pokretanje 10-ak novih perspektivnih tvrtki. Daljnjim razvojem, broj zaposlenih u samom centru, ali i u tvrtkama proizašlim iz centra povećat će se na 300.

Zbog atraktivne lokacije i izvrsnog dosadašnjeg iskustva u radu, iNavis pruža značajan potencijal ka daljnjem širenju i razvoju unutar pomorskog sektora, ali i povezivanju s drugim srodnim djelatnostima. Na taj način Šibenik će se pozicionirati kao značajno maritimno središte u Hrvatskoj i Europi.

  Objavljeno: 28.11.2012, 09:27h