Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Info totemi javnog gradskog prijevoza prikazuju kretanje i dolazak autobusa u stvarnom vremenu

Info totemi javnog gradskog prijevoza prikazuju kretanje i dolazak autobusa u stvarnom vremenu

 

 

Korisnici javnog gradskog prijevoza u Šibeniku u zadnje vrijeme su mogli primijetiti promjene u načinu prikazivanja podataka na info totemima. Naime, na ekranima su se pojavile nove ikone, brojke i oznake.

Kako ističu u Gradskom parkingu, najvažnija promjena odnosi se na način praćenja i prikazivanja vremena dolaska autobusa na stajalište. Autobus tijekom vožnje odašilje podatke koji se obrađuju u stvarnom vremenu. Uzimajući u obzir položaj, brzinu kretanja i gužvu na trasi, totem prikazuje realno vrijeme dolaska autobusa na vašu stanicu i položaj autobusa na stajalištima duž linije.

Dosad se vrijeme prikazivalo na temelju rasporeda polazaka i procjene trajanja vožnje do stajališta. Takva procjena nije mogla uzeti u obzir zastoje i gužve u prometu pa su podaci na ekranu ponekad odstupali od stvarnosti. Uvođenjem nove tehnologije, podaci o kretanju autobusa osvježavaju se svakih 60 sekundi, a potom se nove informacije prikazuju i na ekranu totema. 

Prikaz stvarnog vremena dolaska autobusa na stanicu

Vrijeme koje se pojavljuje uz broj i naziv linije predstavlja stvarno vrijeme dolaska autobusa na vašu stanicu.

Prikaz položaja autobusa na liniji

U donjem dijelu ekrana mogu se vidjeti i prikazi linija sa stanicama na trasi. Ikona čovjeka u tamnom krugu označava vašu stanicu. Duž prikaza linije, prema vašoj stanici kreće se ikona autobusa koja se približava i prikazuje stvarnu poziciju autobusa po stanicama.

U slučaju kašnjenja, na dnu ekrana ispisuju se obavijesti i upozorenja.

Prikaz vremena dolaska sljedećeg autobusa na istoj liniji

Na ekranu totema iza vremena dolaska autobusa do vaše stanice može se pojaviti i još jedno vrijeme manje veličine, a radi se o vremenu do dolaska sljedećeg autobusa na toj liniji.

Implementacijom novih tehnologija i poboljšanjima u organizaciji javnog gradskog prijevoza u Gradskom parkingu trude se svakodnevno opravdati povjerenje sugrađana i unaprijediti sustav kako bi i dalje bio - točan, pouzdan i siguran, odnosno na usluzi građanima.

 

  Objavljeno: 15.04.2024, 12:36h