Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Inicijative za organiziranje Ženskog suda

Inicijative za organiziranje Ženskog suda

 

 

U petak, 12. listopada u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića bit će održano predavanje Inicijative za organiziranje Ženskog suda - feminističkog pristupa pravdi. U sklopu predstavljanja bit će prikazan dokumentarni film Ženski sudovi. Organizatori su  Udruga Domine, Split, Žene u crnom, Beograd i Ženski sud za bivšu Jugoslaviju. Početak je u 18 sati.

Ženski sudovi nastaju unutar civilnog društva i društvenih pokreta i pružaju prostor ženama ne samo da svjedoče o svakodnevnom iskustvu nepravde, već i da stvaraju nove koncepte pravde i mira. Ženski sudovi su prostor za svjedočenje žena, ali i preuzimanje odgovornosti za pravdu, uvođenje feminističkog modela pravde, poticanje feminističke etike odgovornosti i brige, jačanja mreže solidarnosti, te zajedničke izgradnje pravednog mira.

Na predstavljanju posjetitelji će se upoznati s Inicijativom Ženskog suda-feminističkog pristupa pravdi koja je nastala krajem 2010. godine. Članice Inicijativnog odbora u sastavu: Žene ženama, Sarajevo (Bosna i hercegovina), Centar za žensko mirovinsko obrazovanje Anima iz Kotora (Crna Gora), Centar za ženske studije i Žene u crnom iz Beograda (Srbija), pokrenule su zejedničku inicijativu o organiziranju Ženskog suda na prostoru bivše Jugoslavije.

Na predstavljanju će biti riječi o međunarodnim iskustvima u organiziranju Ženskih sudova, razlozima i važnosti formiranja Ženskog suda.

  Objavljeno: 11.10.2012, 08:47h