Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

„Inkubator 2021“: Sedam poduzetnika u Trokutu obučava se za proboj na tržište, a najbolje očekuju vrijedne novčane nagrade

 „Inkubator 2021“:  Sedam poduzetnika u Trokutu  obučava se za proboj na tržište, a najbolje očekuju vrijedne novčane nagrade

 

 

U cilju osposobljavanja malih i srednjih poduzetnika za konkurentnost na domaćem i stranom tržištu,  Inkubator za poduzetništvo i nove tehnologije Trokut pokrenuo je Poduzetnički inkubator u području IT-a. Uvodni modul „Inkubatora 2021“ nazvan „Inspiration Day“ za poduzetnike sa šireg područja Šibensko-kninske županije započeo je jučer, a sudionike je uvodno pozdravio Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te im poželio mnogo uspjeha u radu.


Kako je tom prilikom istaknula Diana Mudrinić, direktorica „Trokuta“, svi sudionici će proći kroz ciklus od još pet modula.
- Svaki modul trajat će tjedan dana tijekom kojih će se studiozno ulaziti u zadanu tematiku, odnosno raditi takozvani deep-dive, a na tjednoj razini će se dodatno unaprijediti  prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora – kazala je, uz ostalo,  Mudrinić napomenuvši kako će sve vrijeme poduzetnici-sudionici imati pristup mentorima  koji će s njima raditi i  usmjeravati njihov razvoj.


Osim programa, na skupu su predstavljeni i predavači te prijavljeni projekti: „Termoosjetljiva etiketa za maslinovo ulje“ Franke Bujas i Tene Bujas, „Razvoj novih digitalnih, interaktivnih i virtualnih proizvoda u turizmu“ tvrtke „Media Up“, „Zdrava konzerva“ StewLanda j.d.o.o., „Uveno-primjena UV-C tehnologije u zaštiti vinove loze“ UV Ready d.o.o., „ePodrška – cloud platforma za komunikaciju s korisnicima“ ePodrške, „Platforma za stvaranje, razvoj i prodaju kulturnih sadržaja“ Fast Break j.d.o.o., „IoT u primjeni“ tvrtke Cirrus Net d.o.o.


Na rasporedu „Inkubatora 2021.“ idućeg je tjedna „Business model“ (19. - 23. travnja).  Slijedi „Product Week“ (26. - 30. travnja), „Money, Money, Money Week“ (3. – 7. svibnja), „Market Week“ (10. -14. svibnja), „There is no „I“ in Team“ (17. – 21. svibnja), „Investment ready“ (24. – 28. svibnja), dok će se 31. svibnja, po završetku „Inkubatora“ organizirati „Demo Day“ otvoren za javnost i medije u prigodi kojega će svi polaznici predstaviti svoje proizvode, odnosno inovacije, a prosudbeno povjerenstvo odabrat će najbolje poduzetničke ideje i dodijeliti im predviđenu financijsku potporu u sveukupnom iznosu od 100 tisuća kuna. Tri prvoplasirana sudionika, uz to, osigurat će daljnju pomoć i usmjeravanje mentora, a moći će koristiti i coworking prostor u Trokutu.
 

  Objavljeno: 14.04.2021, 09:11h