Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Đir po gradu i Martovske ide u ljetnom kinu

Đir po gradu i Martovske ide u ljetnom kinu

 

 

 

U ponedjeljak, 16. srpnja, nekoliko zanimljivih kulturnih događaja u Šibeniku. Od 20 do 23 sata šibensku publiku po trgovima i ulicama grad zabavljat će šibenski glazbenici, koji će nastupiti u sklopu promenadnih nastupa „Đir po gradu“.

 

Na Trgu Ivana Gorana Kovačića u ljetnom kinu OŠ Fausta Vrančića s početkom u 21.15 sati bit će prikazan film Martovske ide. Ulaz je slobodan.

Riječ je o drami Georgea Clooneyja, to jest priči o izboru predsjedničkog kandidata, povjerenju i izdaji.

Stephen Meyers (Ryan Gosling) je majstor svog zanata, pametni mladac koji se upliće u opasnu političku igru. Radi kao glasnogovornik u predsjedničkoj kampanji za guvernera Mikea Morrisa (George Clooney) koji se u Ohiju bori za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke. Kada mu suparnički glasnogovornik ponudi posao u svom timu, Stephen zaboravi o svemu informirati svog šefa. Uskoro će razotkriti prljave osobne tajne koje bi mogle ugroziti Morrisovu političku karijeru...

Film je proglašen pametnom i ciničnom pričom s odličnim castingom i suptilnom režijom. Mnogi su pronašli paralele s pravim političarima, no priča o Martovskim idama je svevremenska priča o svijetu politike u kojem nema prijatelja i ideala, već samo potencijalnih saveznika koji će te prije ili kasnije izdati.

  Objavljeno: 13.07.2012, 08:30h