Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Isticanje zastava i ukrasnih obilježja

Isticanje zastava i ukrasnih obilježja

 

 

Zastava Republike Hrvatske ističe se na javnim površinama u dane državnih blagdana, na Dan Grada Šibenika, u danima žalosti, u drugim prilikama utvrđenim zakonom, a može se isticati pri javnim skupovima (političkim, znanstvenim, kulturnoumjetničkim, športskim i drugim) i to:

- ispred Krešimirova doma,

- na Obali Hrvatske mornarice,

- na tvrđavi Sv. Mihovila,

- na zvoniku crkve Sv. Ivana,

- na Obali dr. Franje Tuđmana i

- u naseljima koja teritorijalno pripadaju Gradu Šibeniku po odluci vijeća mjesnih odbora.

 

Zastave na tvrđavi Sv. Mihovila, na zvoniku crkve Sv. Ivana i na Obali dr. Franje Tuđmana (ispred zgrade Šibensko-kninske županije), ističu se tijekom cijele godine. U vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala zastave se ističu prema odluci gradonačelnika. Pokraj zastave Republike Hrvatske mogu se isticati zastave Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije.

 

Zastave postavljaju i brinu se o njihovom izgledu vlasnici i korisnici poslovnih zgrada. Zastave postavljaju pravna ili fizička osobe koju odredi gradonačelnik.

 

Zastave, koplja i postolja za zastave moraju biti jednoobrazni. Zastave se ističu dan prije, a skidaju se slijedeći dan nakon državnog praznika, blagdana, političke ili druge prigode. Ukrasne, reklamne i druge zastave, te posebno uređenje naselja postavljanjem dodatne opreme, uređaja i pratećeg dekora u vrijeme državnih, vjerskih i drugih blagdana, obrednih, sportskih i drugih manifestacija obavlja se po odobrenju Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom. Pod posebnim uređenjem naselja razumijeva se i postavljanje uređaja i opreme u svrhu adekvatne noćne prezentacije građevina.

  Objavljeno: 13.03.2013, 07:53h