Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Iz Županijske uprave priopćeno: Proglašeno stanje velike nesreće za područje Šibensko-kninske županije

Iz Županijske uprave priopćeno: Proglašeno stanje velike nesreće za područje Šibensko-kninske županije

 

 

Proglašeno je stanje velike nesreće za područje Šibensko-kninske županije, priopćeno je iz Županije, a zahtjev takvog sadržaja uputili su županijskom Stožeru civilne zaštite  gradonačelnici Šibenika i Vodica, Željko Burić i Ante Cukrov.

U prostorijama JVP Vodice prije donošenja takve odluke održan je  koordinacijski sastanak ravnatelja Civilne zaštite Republike Hrvatske Damira Truta sa čelnim ljudima i predstavnicima službi koje su bile angažirane na gašenju katastrofalnog požara u vodičkom zaleđu te raslinsko-zatonskom području. Skupu su, tako, prisustvovali Darko Dukić, načelnik Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, Marko Jelić, šibensko-kninski župan, Dražen Bilać, voditelj Službe civilne zaštite Šibenik, Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika sa suradnicima te Ante Cukrov, gradonačelnik Vodica.

„Noćas smo uspjeli zaustaviti širenje požara prema Vodicama, Okitu i Kapeli što je, zbog guste borove šume na tom području bio prioritet. Jutros su nam u pomoć stigli kanaderi, a na terenu je 350 vatrogasaca koji rade na sanaciji požarišta. Požarom je zahvaćeno oko 3.300 hektara površine, a trenutno na vatrom zahvaćenim područjima nema otvorenog plamena.“, izvjestio je prisutne načelnik Dukić.

Da su na terenu u tijeku pripreme za slučaj popodnevnog jačanja vjetra, istaknuo je Damir Trut, ravnatelj Civilne zaštite Republike Hrvatske.

„Uz vatrogasce, na terenu su i pripadnici civilne zaštite, kao i policijski službenici te inspektori koji obavljaju očevid s ciljem utvrđivanja uzroka požara. Štete su velike. Ima dosta izgorjelih objekata, ali točan broj se ne zna, budući da je stradalo dosta objekata po maslinicima i poljima“, rekao je Trut.

Župan Jelić zahvalio je svim vatrogascima koji su u tijekom jučerašnjega dana i protekle noći nadljudskom naporima uspjeli obuzdati požar te, nakon proglašenja stanja velike nesreće, najavio nastavak aktivnosti na popisivanju štete na opožarenoj površini.  

  Objavljeno: 14.07.2022, 16:43h