Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izaslanstvo 10. Kongresa etnologa-konzervatora kod gradonačelnika Burića

Izaslanstvo 10. Kongresa etnologa-konzervatora kod gradonačelnika Burića

 

 

Izaslanstvo Organizacijskog odbora međunarodnog jubilarnog 10. Kongresa etnologa-konzervatora (SEK 10) Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije koji će se početkom listopada iduće godine održati u Šibeniku primio je danas Željko Burić, šibenski gradonačelnik. Tom prilikom gostima je predstavio Šibenik, njegovu povijesnu i kulturnu baštinu, prirodne,  gospodarske i poduzetničke potencijale te ključne projekte čijom je realizacijom postao grad visokog školstva,   atraktivna turistička destinacija i potencijalno odredište ulagača iz cijele Europe.

Članovi Izaslanstva, među kojima je bio i dr.sc. Ivo Glavaš, izrazili su zadovoljstvo što će upravo Šibenik biti domaćin jednog tako uglednog stručnog skupa sa međunarodnim značajem.  

„Cilj ovakvih okupljanja koje podupiru resorna ministarstva svih država iz kojih dolaze naši članovi je revitalizacija malih gradova i mjesta, obnova objekata i, uopće,  zaštita identiteta, kulture i baštine. Sve to postižemo kroz druženja, izlaganja, razmjenu mišljenja i tiskanje zbornika,  a Šibenik je, kao primjer grada koji stalno ulaže u svoju baštinu,  pravi izbor za to “ – istakli su gosti pozvavši gradonačelnika Burića da, u ulozi domaćina, prisustvuje otvorenju Kongresa koji je do sada četiri izdanja imao u Sloveniji, tri u Hrvatskoj te po jedno u Makedoniji i Srbiji.

 

  Objavljeno: 24.03.2022, 13:04h