Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izaslanstvo Grada Šibenika na primanju kod gradonačelnika Civitanove

Izaslanstvo Grada Šibenika na primanju kod gradonačelnika Civitanove

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenikom Paškom Rakićem, direktorom Turističke zajednice grada Šibenika Dinom Karađolom te pročelnicom UO za društvene djelatnosti Mirjanom Žurić susreo se danas s gradonačelnikom Civitanove Fabriziom Ciarapicom. 

 

Prijam šibenske delegacije održan je u povodu održavanja Međunarodne jedriličarske regate Civitanova-Šibenik koja se održava 18. godinu zaredom.

 

„Veseli me što regata ove godine slavi svoju punoljetnost, a pokazuje i sjajnu suradnju koju su proteklih godina ostvarili grad Šibenik i Civitanova. Naša dva grada povezala je ljubav prema moru i jedriličarstvu, a regata je sjajna prilika da njeni sudionici razmjene iskustva i međusobno se povežu.“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Gradonačelnik Burić se tijekom svog posjeta Italiji susreo i s gradonačelnikom Mogliana Flaviom Zurom uz domaćinstvo Šibenčanke Maje Gnjidić Verdecchia. Tom prilikom posjetili su kazalište u Moglianu i tamošnji Muzej obrta.

 

Jedriličarska regata Civitanova-Šibenik starta u četvrtak, 19. srpnja 2018. godine, s početkom u 13 sati kada će s obale Italije prema Krešimirovom gradu krenuti zasad više od dvadeset prijavljenih jedrilica.

 

Na regati će sudjelovati i tri hrvatske posade, posada Grada Šibenika s Antom Galićem i Tihomirom Paškovom, Jedriličarskog kluba Val, a ove godine na regati sudjeluje i naš olimpijac Ivica Kostelić.

 

Šibenik i Civitanova su bratimljeni gradovi od 2002. godine.

 

 

  Objavljeno: 18.07.2018, 13:48h