Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Izaslanstvo Grada Šibenika u posjetu Civitanovi

Izaslanstvo Grada Šibenika u posjetu Civitanovi

 

 

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima u službenom je posjetu Gradu Civitanova, gdje je danas upriličen susret s predstavnicima ovog Šibeniku prijateljskog grada.

 

Primanje je održano ususret Međunarodnoj jedriličarskoj regati Civitanova-Šibenik koja se organizira 19. godinu zaredom, a nazočili su i zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole, pročelnica UO za društvene djelatnosti Mirjana Žurić i pročelnik tajništva Grada Ante Galić, ujedno i član šibenske jedriličarske posade.

 

„Naša dva grada povezala je ljubav prema moru i jedriličarstvu, a regata je sjajna prilika da njeni sudionici razmjene iskustva i međusobno se povežu. Posebno nas veseli što je ove godine uspostavljena suradnja između šibenskog Veleučilišta i ovdašnjeg Sveučilišta koja obuhvaća razmjenu studenata i profesora u sklopu Erasmus+ programa “, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

 

Sporazum o suradnji potpisali su dr.sc. Ljubo Runjić, predstavnik Veleučilišta u Šibeniku i Stefano Pollastrelli, predstavnik Sveučilišta u Macerati.

 

Jedriličarska regata Civitanova-Šibenik starta u četvrtak, 04. srpnja 2019. godine, kada će s obale Italije prema Krešimirovom gradu krenuti 50-ak prijavljenih posada.

 

Šibenik i Civitanova su bratimljeni gradovi od 2002. godine.

  Objavljeno: 03.07.2019, 13:09h